Új köntösbe öltözik a Brudern-ház

IMG_0114_kisebbSokakban egy világ dőlt össze, amikor kiderült, hogy a Bruden-házban található Jégbüfé ideiglenesen bezárt. Ennek azért kellett megtörténnie, mert az épületet megvásárolták. A Mellow Mood Group neve nem ismeretlen a szállodaiparban, ugyanis 12 hotelt üzemeltetnek, javarészt a belvárosban. A Bruden-Ház melletti Klotild Palotát is ők vásárolták meg, és 2013-ban megnyitották a Buddha Bar-Hotel Klotild Palace 5-csilagos luxusszállodát.

A Brudern-ház 1817-ben készült Pollack Mihály tervei alapján. A báró, Brudern József szeretett volna egy modern üzletházat felépíttetni Budapest központjában. Az 1800-as évek elején üde színfolt a főváros életében, ám idővel sajnos megkopott a fénye. 1906-ban megvásárolta a Belvárosi Takarékpénztár, elbontották a korábbi épületet, és egy teljesen új központot építettek a helyére, és ekkor nevezték el Párisi-háznak.

Későbbiekben a belső udvar örökölte meg a Párisi előtagot, így azóta is mindenki Párisi Udvarként emlegeti. Az 1960-as évekre ismét tatarozásra szorult a gyönyörű épület, és 1980-ban is több ízben javítottak rajta. Mai napig érthetetlen, hogy miért kellett az 1976-ban műemlékké nyilvánított házban a régi időkből megmaradt díszítéseket lerombolni. A rendszerváltás sem hozott semmi jót a Párisi Udvar számára, ugyanis ekkor már nagy részben üres volt, viszont az 1952-ben beköltözött Jégbüfé már ekkor is nagy népszerűségnek örvendett.

DSCF4688_kisebb

Az V. kerületi önkormányzat 2010 óta próbálta meg értékesíteni a Klotild-palotával együtt. A Mellow Mood Group eleinte nem volt vevő a Brudern-házra, de 2014 nyarán sikerült egyességre jutniuk. A Buddha-Bar Hotelhez hasonlóan egy újabb gyönyörű szállodával bővítenék Budapest belvárosát a tulajdonosok, akik a Brudern-házban számtalan lehetőséget látnak.

Az állványozási feladatokkal a Dunamenti Állványtechnika Kft.-t bízták meg, akik munkájuk során a Layher állványait használják.

Ajánlatkérés