Layher TwixBeam az állványozásban

Könnyű, egyszerűen összeszerelhető és nagy teherbírású.

A TwixBeam alkalmazási módjai az állványozásban

 

A nagy szakítószilárdságú, többfunkciós Layher alumínium TwixBeam– amely 200 mm magas és két csavarozott alumínium U-profilból áll – sokféle felhasználási lehetőséget kínál, nagy fesztávú munkaállványokhoz, tartógerendákhoz, függesztett állványokhoz vagy térben kinyúló szerkezetekhez.

A TwixBeam Gerenda 0,80 m és 6,60 m közötti hosszban elérhető, emellett nagy teherbírás és kis súly jellemzi. Az alumínium TwixBeamhez több bővítőelem áll rendelkezésre: A menetes oszlopindítót a gerenda 52 mm-es középső részébe kell helyezni és rögzíteni azt. Használható fejelemként vagy oszlopindítóként is.

TwixBeam

A standard Allround oszlopok vagy menetes orsók TwixBeam Gerendán való átfűzésével alátámasztó vagy függesztett szerkezetek építhetők.

A Menetes támasztórúd (szabadalmaztatás alatt) lehetővé teszi a különböző szerkezetek merevítését vagy megerősítését, mivel húzó és nyomóerőket is fel tud venni. A Gerenda összekötő és a Belső gerenda teszik teljessé a rendszert, ami segíti a rugalmas alkalmazkodást minden helyszíni körülményhez és geometriához.

Az alumínium tulajdonságainak köszönhetően az I-Gerenda kis súlya mellett biztosított a nagy szilárdság, illetve a csavarozott szerkezet kialakítása miatt is könnyebb a szerelhetőség.

Talajhoz rögzítve

Ballaszt használata helyett a TwixBeam is alkalmazható, hiszen a szerkezet a talajba is rögzíthető.

 • A talajba történő rögzítés Menetes szárak és a korábban már rögzített talpak segítségével történik.
 • Ez óriási logisztikai előnyt jelent, mivel a ballasztsúlyokat nem kell az építkezésre szállítani és ott a helyszínre mozgatni.
 • A Gerenda – a csavarozható kialakításnak köszönhetően – könnyen szétszedhető az egyes elemeire, majd újra összeépíthető. Ez lehetővé teszi az utólagos szerelhetőséget is.
TwixBeam
TwixBeam

Konzolos alkalmazások

A TwixBeam lehetővé teszi standard vagy függesztett állványok felépítését olyan helyszínen is ahol a talaj nem kellően teherbíró, vagy ahol különösen anyagtakarékos állványszerkezeteket kell megépíteni.

 • Standard szerkezetek megépíthetők a Gerendán átvezetett Allround oszlopokkal, vagy a forgatható TwixBeam Menetes oszlopindítóval.
 • Az építés alatt álló épületek kinyúló állványszerkezetei kétféleképpen készülhetnek: a födémhez vagy a talajba rögzítve, vagy a födémhez merevítve.
 • Rácsos tartószerkezetek kialakításához a TwixBeam Gerendák egymás fölé is szerelhetőek. A rögzítés Gerendabilincsekkel történik.
 • A teherbírás növelése érdekében lehetőség van a tartók egymás fölé építésére. Rögzítésük bilincsekkel, vagy a tartók eltolt elrendezésével megoldható.
TwixBeam

Lépcsőtorony függesztés

Számos építkezésen szükséges lehet a lépcsőtornyok felülről lefelé történő függesztésére.

 • A függesztett szerkezet könnyen elkészíthető a kivágott födémszerkezet TwixBeammel történő áthidalásával.
 • A felfüggesztés egyszerűen az Allround oszlopokon TwixBeamen történő átfűzésével érhető el úgy, hogy a rozetta a TwixBeamre fekszik.
 • A födémkivágásokhoz épített egyéb állványszerkezetek ugyanilyen módon felfüggeszthetők.
TwixBeam
TwixBeam

Platform megoldások

A TwixBeam segítségével kialakíthatók kinyúló, vagy mindkét oldalon megtámasztott járószintek.

 • A kinyúló járószintek rögzíthetők a talajban, vagy a födémhez.
 • A rögzítéshez az elforgatható TwixBeam menetes oszlopindító használható az talppal együtt.
 • Az alumínium FlexBeammel való kombinálása lehetővé teszi hibrid állványszerkezetek építését.

Változatos gerenda szerkezetek

 • Különféle tartószerkezeteket kialakítását teszik lehetővé a TwixBeam Gerendán lévő egységes furatok, a Belső gerenda és a FlexBeam.
 • A gerendák egyenesen, ferdén vagy derékszög- ben is összeszerelhetők.
 • Rugalmasan állítható, akár tölcsérszerű szerkezetek geometriájára is.
TwixBeam
ELŐNYÖK AZ ÖN SZÁMÁRA:

E

A könnyű súlyú, egyszerűen építhető és a nagy szilárdságú alumínium gerenda különösen hasznos, ha az állványzat felépítési pozíciója csak szűk helyen megközelíthető.

E

Konzolos alkalmazások és merevítő szerkezetek rendszeren belül kiépíthetők.

E

Sokoldalú alkalmazási lehetőség a Belső gerenda és az alumínium FlexBeam kombinációjával.

E

Megtérülő befektetés, hiszen időjárásálló és újra felhasználható.

E

Egyszerű szögbeállítás a forgatható menetes oszlopindítóval.

AGS állványrendszer hatékony logisztika

A TwixBeam alkalmazási módjai alátámasztások során

 

A nagy szakítószilárdságú, többfunkciós Layher alumínium TwixBeam– amely 200 mm magas és két csavarozott alumínium U-profilból áll – sokféle felhasználási lehetőséget kínál, nagy fesztávú munkaállványokhoz, tartógerendákhoz, függesztett állványokhoz vagy térben kinyúló szerkezetekhez. A TwixBeam Gerenda 0,80 m és 6,60 m közötti hosszban elérhető, emellett nagy teherbírás és kis súly jellemzi.

A 200 mm-es gerendamagasság lehetővé teszi, hogy a TwixBeam Gerendát a H-20-as tartóval szintkülönbség nélkül kombinálják. A 160 mm-es teljes gerendaszélesség meg- egyezik két H-20-as tartó szélességével. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos fejelem és a keresztfejes elem használható ferde zsaluzat kialakítása során. Az elfordítható TwixBeam Menetes oszlopindító használatával, ami a gerenda középső részéhez csappal csatlakozik, ferde födémzsaluzat építhető speciális méretű kiegyenlítő ékek nélkül.

A különböző geometriákra és felhasználási módokra való alkalmazáshoz további bővítő alkatrészek állnak rendelkezésre, úgy mint a 140 mm magas Belső gerenda, különböző hosszúságokban, val- amint a Gerenda összekötő és a Menetes oszlopindító.

A H-20-as dupla főtartó és a TwixBeam összehasonlítása zsaluzási munkák során

Egy ideális és szabályos területettel kalkulálva.

H-20-as dupla főtartó

Kompakt rácsozás | Lefedett terület nagysága alámasztó oszlopokra vetítve: 13.7 m2 | Átlagos teher 37 kN

TwixBeam

Nyújtott rácsozás | Lefedett terület nagysága alámasztó oszlopokra vetítve: 18.8 m2 Átlagos teher kb. 51 kN -> Kevesebb állványanyag (Kb. 27 %-kal kevesebb oszlop)

H-20-as dupla főtartó

Kompakt rácsozás | Lefedett terület nagysága alámasztó oszlopokra vetítve: 9.0 m2 | Átlagos teher 40 kN

TwixBeam

Nyújtott rácsozás | Lefedett terület nagysága alámasztó oszlopokra vetítve: 13.1 m2 Átlagos teher kb. 58 kN -> Kevesebb állványanyag (Kb. 31 %-kal kevesebb oszlop)

Állvány talpazata

A TwixBeam a talajon is használható, betonzsaluk nyílásainak áthidalására. A Twixbeam Menetes Oszlopindító itt alaplemezként funkcionál, de alternatív megoldásként a Menetes Fejelem is használható a Twixbeam Gerenda tetejére hevlyezve.

Ferde zsaluzatok során

A forgatható TwixBeam Menetes oszlopindító lehetővé teszi a ferde födémzsaluzatok pozicionálását bonyolult beállítások nélkül, faékek segítségével. Ehhez a TwixBeam Menetes oszlopindítót egyszerűen az alumínium TwixBeambe kell rögzíteni.

Integrált oldalvédelem kialakítása

A TwixBeam Allround oszlophoz csatlakoz- tathatóságának köszönhetően kialakítható a háromsoros oldalvédelem a zsaluzási munkaszintről standard Allround elemek segítségével.

Nagyobb rugalmasság a belső gerenda használatával

 

Az alumínium TwixBeam gerendába helyezhető 140 mm magas Belső gerenda, vagy a Gerenda csatla- kozó segítségével a főtartók folytonos gerendaként is kialakíthatók.

 • Hajlítónyomaték, nyíróerők és normál erők átvi- tele a csatlakozási pontokon.
 • Könnyített súlyú elemek a kényelmes kézi szereléshez, aká daru nélkül mozgatható – ez jelentős előny, különösen a zsaluzás kialakításánál.
 • A TwixBeam teljes mértékben integrálva van a Layher rendszerbe, és minden mezőhosszhoz illeszkedik.
 • A TwixBeam Belső Gerenda felszerelése a Twix- Beam I-Gerendára túlnyújtással történik, ezáltal lehetővé válik az épület geometriájához igazított zsaluzat kialakítása.
 • A TwixBeam I-Gerendák jól megtervezett ki- alakításának köszönhetően nincs szükség egyéb csatlakozópont kialakítására. Az előre meghatáro- zott gerendahosszok lehetővé teszik a rugalmas megvalósítást, a fa gerendák helyszínen történő fűrészelési munkálatainak elkerülése mellett.
TwixBeam
TwixBeam

További alkalmazási módok

 

 • A födémzsalu váz kialakítása TwixBeam Belső Gerenda és TwixBeam Menetes Támasztórúd alkalmazásával is lehetséges.
 • A csavarozott kapcsolódások lehetővé teszik a gyors szerelhetőséget.
 • A Menetes oszlopindító Allround vízszintes össze- ktötőkkel és átlós merevítőkkel van rögzítve.
 • Nyomó- és húzóerők átvitele a TwixBeam Me- netes oszlopindítókban. Beépített állapotban is lehetséges a gerenda hosszának állítása.
 • Az azonos szerkezeti magasságnak köszönhetően a TwixBeam I-Gerenda jól kombinálható H-20-as fa tartóval, egyenletes terheléseloszlás mellett.
 • A TwixBeam I-Gerenda alkalmazható lokálisan, az egyes, szerekezetileg szükséges pontok megerősítésére is.
ELŐNYÖK AZ ÖN SZÁMÁRA:

E

Költségcsökkentési lehetőség az alátámasztó szerkezet optimalizálása révén. A H-20-as tartókkal összehasonlítva lényegesen nagyobb hajlítási és nyíró- terhelési kapacitásnak köszönhetően kevesebb szükséges állványanyagot, valamint rövidebb szerelési időt, ezáltal költségmegtakarítást jelent.

E

A rendszer fő tartógerenda jól illeszthető a TG60 Alátámasztó Rendszerbe bármilyen mezőméret esetén. A fa zsalu gerendáknál szükséges kötések, ékelések, rögzítések tervezésére, illetve a helyszínen történő költséges vágási munkálatokra nem lesz többé szükség.

E

Folytonosan kialakítható bármilyen hosszú gerendázat, húzó-, nyomóerő, valamint hajlítónyomatékok átvitelére.

E

Egyszerű szögbeállítás a forgatható Menetes oszlopindító segítségével.

E

Könnyű összeszerelés és anyagmozgatás a lightweight (könnyített súlyú) elemeknek köszönhetően. Akár daruzás nélkül mozgatható.

E

Időjárásálló és tartósabb a fagerendákhoz képest.

Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés