Oktatás

Oktatás

Layher szemináriumok


Ügyfeleink számára több oktatási megoldást is biztosítunk. Egyrészt lehetőség van az állványozók betanítására akár az építés helyszínén, több évtizedes tapasztalattal rendelkező német szakemberektől. Másrészt ügyfeleink mérnökei, műszaki vezetői részére tartunk szemináriumokat, hogy minél jobban megismerjék a Layher korlátlan lehetőségeit.


IDŐPONTOK 2019


Tetők és védőrendszerek.

Állványzatidőjárás elleni védelme vertikálisan és horizontálisan.

Blitz és Allround járdalagutak, védőállványok.


2019.01.11

A téli időszakban különösen aktuális probléma az épületek, építmények kivitelezés közbeni védelme, csapadék (eső, jég, hó) és szél, illetve hőmérsékleti hatások ellen (fagy, fagyás-olvadás ciklus). A felhasznált állványzat és a munkafázis jellegétől függően különböző mértékű és jellegű védelemre van szükség. A megoldások skálája a hagyományos ponyva borítású homlokzati állványzattól a komplex, tetősík felett záró, teljesen vízmentes, fűthető ideiglenes munkatérhatárolásokig terjed, sőt annál tovább is. Speciális esetekben (pl. azbesztmentesítés) szükség lehet por és vízmentesen zárt,nyomásszabályozott munkatér kialakítására. Kis fesztáv esetén Blitz vagy Allround állványszerkezet, nagyobb fesztávok esetén a Blitz vagy Allround rendszerre épülő tetőrendszereink nyújtanak megoldást tetőszerkezetek kialakítására. Emellett szó lesz az állványzat által nyújtott mechanikai védelemről is, járdaalagutak és gyalogos védőtetők megoldási lehetőségeiről.


Ipariállványzatok. 

Layher Allround rendszer A-Z-ig.


2019.01.25

Az Allround állványrendszer páratlanul egyszerű és csavarmentes kötéstechnológiával rendelkezik. Az ékfejet a lyuktárcsára kell tolni és az ék automatikusan beesik a lyukba az innovatív AutoLock funkciónak köszönhetően. Ezzel az elem kiesés és eltolódás ellen már is biztosítva van. Zseniális módszer a hatékony munkavégzéshez. A robosztus és kedvező árú tűzihorganyzott Allround acélállvány legfőbb alkalmazási területe elsősorban az igényes szerkezeti- és ipari állványozás. Az alumínium Allround állvány előnye, hogy kialakítása megegyező az acéllal, könnyű, vagy ha esztétikailag a helyzet megköveteli a használatát és az acél alapanyag nem alkalmazható. Layheraz építkezésen: TG-60.

Alátámasztó állványok, födémzsalu és más nagy terhek alátámasztása


2019.02.08

ATG-60 a Layher megoldása födémzsaluk más nehéz terhek gyors és flexibilis alátámasztására. Az Allround rendszer tagjaként illeszkedik a sztenderd Layher méretekhezés elemekhez, ezáltal mindössze néhány kiegészítő elem segítségével alakíthatók ki a nagy teherbírású tornyok és toronyrendszerek. Segítségével nem csak hagyományos alátámasztások építhetők, hanem munkaállványként is használható többcélú állványzatok. Tartópillérek kiváltására, gerendák, födémek, erkélyek, hídszerkezetek, ipari gépek, csőhidak és egyéb szerkezetek ideiglenes megtámasztására kiváló megoldás. 
Állványtervezés: Layplan CAD és Classic


2019.02.22

A hatékony állványozási munka feltétele a jó tervezés. Az állványok előre tervezése és dokumentálása egyre inkább követelmény a megrendelők részéről. Ennél fontosabb, hogy rengeteg erőforrást takarítunk meg a megfelelő tervezéssel. Az állványterv segíti a megrendelőt a kivitelező által kínált megoldás elképzelésében és megértésében, és egyben megmutatja annak szakmai felkészültségét. A tervezés része a felmérés, a szabványok és jogszabályok ismerete, a megrendelő elvárásainak ismerete, saját erőforrásaink ismerete, és nem utolsó sorban a Layher állványelemek és a tervezőszoftver ismerete. Különböző módszerek állnak rendelkezésre a legegyszerűbbtől a legbonyolultabb állványok megtervezéséhez. Ehhez nyújt segítséget ez az oktatás.