Cégtörténet

Tovább

1945-ös megalakulása óta a Layher folyamatosan, erős impulzusokkal járult hozzá az állványozás fejlődéséhez, és az ötleteivel befolyásolta a cég fejlődését és hatását az iparra.

1945: Wilhelm Layher megalapítja a céget Gueglingen-Eisenbach-ban.
A családi vállalkozás múltja ugyanaz, mint a jövője: a Baden-Württemberg állam szívében megalkotni a legnagyobb állványgyártó céget.

1951: A német eladások fejlesztése
Az első üzleteket Frankfurt/Main-ban, Hamburgban, Düsseldorfban, és Nürembergben nyitották meg. A Layher egy szorosan együttműködő, világméretű hálózatot szeretne kiépíteni, nemzetközi szolgáltató központokkal. Napjainkban Németországban 31 telephellyel rendelkezünk, amelyek az ország bármely pontjáról könnyen elérhetőek.

1957: Bevezetnek két új anyagot: az alumíniumot és az acélt
A fa létrák, és a fa létraállványok az első termékek között voltak. Az „expressz csővel” bővült a termékpaletta 1957-ben, és ekkor már az új anyagokat is bevezették, ami az alumínium és az acél volt. Ebből az első generációs gurulóállvány családból készültek el a világvezetőnek számító állványrendszerek, melyek összeilleszthetőek minden csavar nélkül, és ezzel egyedülállónak számítanak az állványok terén.

1965: A Layher Blitz állványok forradalmasítják a homlokzati állványozást
A mindössze 6 részből álló és egyszerűen összeállítható Layher Blitz állványok a biztonságos munkavégzésről gondoskodnak. Az acélból és alumíniumból készült állványrendszer átesett már pár módosításon 1965 óta. 2001-ben az Euro Blitz állványelemek súlyát 2,5 kg-ra csökkentették, így még könnyebb és gyorsabb lett a használatuk.

1970: Beindul a nemzetközi terjeszkedés
Az első leányvállalatok Svájcban, Hollandiában és Franciaországban alakultak meg. A Layhernek jelenleg 35 országban van leányvállalata, világszerte 140 kitelepülésünk található.

1974: Allround állvány – A forradalmi újítás
Az egyedülálló ékfejes technikával és 8 szárnyas csatlakozási ponttal ellátott, alumíniumból és műanyagból készült Allround állvány kiszorította a hagyományos csöveket és bilincseket a piacról. Az Allround rendszert számos módon lehet alkalmazni az építkezéseken, és 1974-es megjelenése óta folyamatosan bizonyítja állékonyságát. Az olyan új termékekkel, mint 2007-es Allround STAR és a 2009-es Allround Bridge, a Layher további állványokkal járul hozzá a még fel nem fedezett üzleti területek felkutatására.

1978: Könnyebb és gyorsabb feljutás a modernizált lépcsőkkel
A Layher gurulóállványai már 1978 óta tökéletes kiegészítői az Allround és a Layher Blitz állványoknak. Napjainkban a pár fontos alkatrészből és jól megtervezett kiegészítőből álló rendszerek minden elképzelhető módon felhasználhatóak egy-egy építkezés során. A platform lépcsőktől a lépcsőtornyokon át változó emelettel és kilépési magassággal biztosítjuk az állványokat, amelyek tökéletes megoldást biztosítanak építkezési vállalkozók, ipari vállalatok és rendezvényszervezők számára.

1984: Időjárásálló tetők, melyek megakadályozzák az időszakos leállásokat
Az 1984-es megalkotása óta a kazettás tető teljes biztonságot nyújt az időjárási és a környezeti hatások ellen, plusz megfelelő védelmet biztosít az építkezés idején. A Keder tetőt 1999-ben, a nagyobb változatát, a Keder XL tetőt pedig 2011-ben mutatták be, amelyek egyrészt meggyőző és gazdaságos megoldást nyújtanak, másrészt bármilyen más rendszerrel egyszerűen kombinálhatóak. A Keder XL tető nagy előnye, hogy akár 40 méteres fesztávig is alkalmazható.

1985: A színpadok, a pódiumok és a standok világ körüli útra indulnak
Több átfogó tanulmány megvizsgálása után, valamint a Layher Allround állványrendszer megbízható működésének köszönhetően a Layher rendezvénytechnikai rendszerek 1985-ben kerültek kifejlesztésre. A Layher több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a rendezvényszervezés világában és folyamatosan bővíti a termékválasztékot pódiumok, standok és színpadok területén.

1998: Protect rendszer, a hasznos megoldás a védelemre
A Protect rendszer egy teljesen új területet nyitott meg a vállalatok és a magánvállalkozók számára. Teljesen kompatibilis a Layher Blitz és az Allround rendszerekkel. A Protect rendszer hatékony használatához hozzátartoznak a szigorú követelmények, melyek környezetvédelmi, zajcsökkentő és időjárás védelmi előírásnak is meg kell, hogy feleljenek.Emellett pedig védi a gyalogosokat, gazdaságos módon felépíthető, ugyanakkor vizuálisan is vonzó.

2010: TG 60 – Innováció az építkezés területén
Az Allround állványrendszerrel együtt a TG 60 állványok 2010 óta több lehetőséget biztosítanak az építőipari dolgozók számára. Az innovatív összeszerelésnek és az egyszerű hozzáférésnek köszönhetően a torony kitámasztások még biztonságosabbá válnak.

2013: Layher Lightweight – Egy teljesen új dimenzió az állványozás területén
A nyereségesség és a biztonság soha nem keverednek ellentmondásba a Layhernél. Az új anyagok, az új gyártási eljárások és a fejlesztések teszik könnyebbé, gyorsabbá, gazdaságosabbá és erősebbé rendszereinket. Az acél beszállítókkal szorosan együttműködve, a Layher mérnökei sikeresen fejlesztettek ki egy nagy teherbírású acélt, amellyel nagymértékben csökkenti az elemek súlyát. A vékonyabb falvastagság és a kisebb súly ellenére ezek az új Layher elemek nagyobb teherbírással rendelkeznek, mint a korábbi Allround rendszer elemei. Az új ékfejes kapcsolat jobb erőátadást, ezáltal nagyobb teherbírást biztosít. Az innovatív AutoLock funkció gyorsabb és biztonságosabb építést nyújt. Mindenekelőtt a Lightweight elemek minden Layher rendszerrel kompatibilisek, tehát a korábbi Layher állványok továbbra is használhatóak.

Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés