A Layher litvániai leányvállalata különleges projekten dolgozott: a XVI. században épült Globe színház replikáját kellett felépíteniük Nidában a Shakespeare’s All the World’s Theatre fesztiválra.

Idén először a litvániai Nida adott otthont a Shakespeare’s All the World’s Theatre (Shakespeare: Színház az egész világ) fesztiválnak; a megrendezésére világszinten 63 pályázat érkezett be. A fesztivál legjellegzetesebb része Shakespeare Globe színházának replikája volt – ezt a feladatot pedig a Layher kaliningradi leányvállalata kapta meg. A projekt több szempontból is kihívást jelentett, amelyből a litván kollégák előnyt kovácsoltak: csupán egy hét alatt építették fel a szerkezetet a földből és homokból álló talajra, igazodva a jellemzően esős, szeles időjárási körülményekhez.

Összesen 8 embert bíztak meg a munkálatokkal, ezáltal egyrészt gazdaságosabbá téve a folyamatot, másrészt így az ügyfél is megbizonyosodhatott róla, hogy környezeti körülményektől függetlenül a Layher gyors és minőségi munkát tud végezni. Az első napon körülbelül 50 tonnányi ballaszt lerakása volt az egyik fő feladat és mire a nap végén rosszra fordult az idő, a munkálatok 50%-ával már végeztek is. A 3000 méternyi elemből álló szerkezetet összesen két nap alatt építették meg, ami után a bannerek felrakása következett. Ekkorra az időjárás is az építőknek kedvezett: mind az eső, mind az erős szél elállt, így a színház egy nappal a határidő előtt elkészült, a fesztivál a terveknek megfelelően vette kezdetét augusztus 27-én.

Ilyen egyedülálló projektre nem volt példa a térségben, amely így remélhetőleg minél több emberrel ismerteti meg a Layher minőséget – ami által több lehetséges.

Forrás:

http://layhers.ru/news/mezhdunarodnyy-proekt-v-litve

 

Ajánlatkérés