Látványosan épül a III. kerületi új városnegyed, a Waterfront City, Óbudán, a Duna-parthoz közel a Folyamőr utca, Miklós tér és Bogdáni út által határolt 5 hektáros területen. A projekt a Biggeorge Property Zrt. beruházásában négy ütemben valósul meg a GroundUp Kft. generálkivitelezésével, Hajnal Zsolt Ybl díjas építész tervei alapján. Jelenleg a III. ütem építése zajlik, melynek során két 9 emeletes és egy 13 emeletes épület épül, amelyben összesen 218 lakást alakítanak ki. A lakásokból gyönyörű panoráma nyílik az Óbudai-szigetre és a Dunára.

A harmadik ütemben a B és a C épületek állványozási munkáit az Induserv Állványművek Kft. és a Dunamenti Állványtechnika Kft. végezte Layher Blitz homlokzati állványrendszer alkalmazásával.

A Waterfront City lakópark építése során a homlokzati munkák elvégzéséhez (szigetelés, festés), valamint az erkélyek kiépítéséhez volt szükség egy megbízható állványzatra. Nagyobb beruházások, úgy mint társasház, irodaház építésénél is előszeretettel használják a kivitelezők a Layher Blitz állványrendszert mind szerkezetépítésnél, mind pedig homlokzati munkák során, hiszen egyszerű és gyors építhető és bontható.

3D állványterv a hatékonyság jegyében

Rendelkezésre állt 3D-s BIM modell az épületről a professzionálisabb és még pontosabb tervezéshez, ami lényegesen gyorsította és megkönnyítette a tervezési folyamatokat, valamint nagymértékben hozzájárult a hatékony kivitelezéshez.

Layher mérnökök és a kivitelező szakemberek közreműködésével az épület 3D modellje alapján, arra ráillesztve elkészült a 3D állványterv, amely a helyszínen támogatta az állványépítőket, ezzel jelentősen meggyorsítva a munkát.

A szintenként eltérő kialakítású erkélyekhez egyedi állványmegoldások

Viszonylag standard állványozási feladat a B és a C épületek beállványozása. Az erkélyek szintenként eltérő kialakításához szükséges egyedi megoldásokhoz azonban pontos mérnöki tervezés volt szükséges. A Layher Blitz homlokzati állványrendszer és az állványépítők nagy szakmai tapasztalata segítségével 8 nap alatt épültek fel a 27-30 méter magasságú állványzatok, amelyek 13 – 15 munkaszinttel rendelkeznek az épületek geometriájához igazítva. Az épületek állványzata 60-70 tonna állványanyag felhasználásával épült, ami épületenként közel 4000 négyzetméter állványzatot jelent.

Acél járólapokat alkalmaztak a szakemberek a nagy stabilitás jegyében. Az állványon történő gyors és biztonságos közlekedést pedig létrás feljárók biztosítják. Az állványzatot a háromsoros oldalvédelemmel látták el a még nagyobb biztonság érdekében.

Konzolok alkalmazásával könnyen bővíthető a Blitz homlokzati állványrendszer befelé és kifelé is. A Waterfront City állványzatának építése során fontos feladat volt a konzolok egyedi,pontos kialakításának speciális megtervezése, mert az egyedi design miatt szintenként eltérő erkélyeket terveztek az épületre. Minden erkély esetén más homlokzati pozícióval, alaprajzi elhelyezkedéssel, kinyúlással és mérettel kellett kalkulálni és ezt lekövetni az állványzattal annak érdekében, hogy a lehető legjobb hozzáférést biztosítsák a kivitelező szakemberek számára. Így szintenként állították be és alakították ki a konzolméreteket az egyes erkélyekhez.

A városnegyed építése során ismét bebizonyosodott, hogy egy jól megválasztott állványrendszer, pontos és gondos előre tervezés, valamint profi kivitelezés nagymértékben növelhetik a projekt hatékonyságot.

Fotó: Layher Kft. , Dernovics Tamás /  Magyar Építők

#Layher #állvány #homlokzatiállvány #Blitz #WaterfrontCity #Budapest #homlokzat 

Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés