2014 májusában az V. kerületi önkormányzat úgy döntött, eladják a Ferenciek terén álló Brudern-házat, amely magába foglalja az egykoron gyönyörű Párisi Udvart és mindenki kedvenc cukrászdáját, a Jégbüfét.

IMG_0115_kisebbSokan felháborodtak a hír hallatán, azonban a Jégbüfé a túloldalon pár héttel a bezárása után újra nyitott, a Párisi Udvar pedig már szinte üres volt, úgyhogy a felújítással nem sok kárt okoztak az épület megvásárlói. A Brudern-házat két arab fiatalember, Sameer Hadan és Zuhair Awad, a Mellow Mood Group tulajdonosai szerezték meg, akik azonnal bele is kezdtek az átalakításába.

Az állványozási feladatokkal a Dunamenti Állványtechnika Kft.-t bízták meg, akik munkájuk során a Layher állványait használják. A cég ügyvezetőjét, Ferencz Csabát kérdeztük a korábbi együttműködésről és a Párisi Udvarban zajló munkálatokról.

Layher Kft.: Mióta használjátok a Layher állványait?
Ferencz Csaba: Megalakulásunk óta, azaz 1989 októberétől. 2003 óta szerencsére magyarországi telephellyel is rendelkezik a Layher, úgyhogy manapság számunkra is könnyebb az elemek beszerzése.

Layher Kft.: Melyik volt a legnagyobb volumenű projekt, ahol a Layher állványait használtátok?
F.Cs.: Az egyik legnagyobb projekt a CET, avagy “BÁLNA” Budapest volt még 2010-ben, de emellett is volt számos olyan építkezés, ahol a Layher állványait használtuk. Kiemelném még a Liszt Ferenc reptér függesztett állványát, a MOL Százhalombatta Kokszoló gyáregységet, a LINDE GAZ kazincbarcikai telephelyét, valamint a dunaújvárosi Hamburger Hungária Erőmű zöldmezős beruházásait is.

 

párisi_udvar_3Layher Kft.: A Párisi Udvar kapcsán miért éppen a Layher Allround állványra esett a választásotok?
F.Cs.: Az épület tagoltsága volt a fő indok, amiért a Layher Allround állványait választottuk erre a feladatra. Emellett pedig közre játszott az is, hogy a Brudern-házban rengeteg a díszítő elem – mint pl.: szobor, timpanon, torony -, amit követni, kerülgetni kellett az építkezés alatt.

Layher Kft.: Miért gondoljátok úgy, hogy ez a legmegfelelőbb állványrendszer erre a beruházásra? 
F.Cs.: Egyszerűen azért, mert nincs jobb a Layher állványainál a piacon. Hasonló jó létezik, de jobb rendszert még senki sem talált ki.

Köszönjük az interjút!

Ajánlatkérés