Lengyelországban még 2011-ben végeztek egy felmérést a kerekesszékesek körében. A lakosság 13,9%-a fogyatékos, és többségük találkozott már azzal a problémával, hogy nagyon nehezen tud megközelíteni egy-egy építményt. A Layher összefogott hát egy lengyel kutatóintézettel, akik az utakra és a hidakra vannak specializálva.

footbridge_polska

A lengyel kormány nagyon hamar reagált a felmérésre, ugyanis 2012-ben már a legtöbb épületet kötelezték arra, hogy akadály mentesítse a bejáratait. Azonban az építkezések és a kialakítások sokkal lassabban zajlottak, mint a nagyobb országokban, hiszen a lengyel kormánynak nem volt gyakorlata az efféle gyalogoshidak kialakításában.

Így a Layher kapott egy megkeresést a lengyel kutatóintézettől, hogy nagyon szívesen fogadnák a segítségüket. Természetesen rengeteg tapasztalattal a hátunk mögött nem volt lehetetlen feladat az, hogy a legtöbb épület bejáratát akadály mentessé alakítsák.

„A környező országokban bevált szokás, hogy olyan moduláris rendszereket építenek, amelyek nem csak olcsóbbak, mint egy komplett kerekesszékes feljáró, de sokkal könnyebben mozgatható és olyanná alakítható, amilyenné a megrendelő szeretné. Ez volt a célunk Lengyelországban, hogy ésszerűen közelítsük meg a kialakult helyzetet.” – mondta a lengyel Layher vezetője.

A Layher által megalkotott gyalogoshidak természetesen nem csak a kerekesszékesek számára jelentenek megoldást, hanem az idősek és kisgyerekesek is sokkal egyszerűbben és könnyebben közlekedhetnek rajta.

Ajánlatkérés