Budapesten és országos szinten is számos helyen segítik Layher lépcsők a kisebb és nagyobb infrastrukturális és rekonstrukciós beruházásokat. Ezek egyrészt a munkaterület megközelítését biztosítják a felújításokat végző szakemberek számára, másrészt pedig közforgalmú lépcsőként a gyalogosok közlekedését hivatottak szolgálni.

A Széll Kálmán téren zajló fejlesztési projekt részeként közvetlen, lépcsőzés nélküli átjárót építenek a tér és a Krisztina körút között. Az építkezés idejére egy megbízható, közforgalomban is alkalmazható ideiglenes lépcsőre volt szükség, amely segíti a gyalogosok közlekedését a Várfok utcára a buszmegállókhoz.

Ide korábban a tér felől lépcső és mozgólépcső vezetett fel, a Krisztina körút felől pedig egy rövid, lejtős utca. A beruházás keretében azonban megszűnik a feljáró, de megmarad a jelenlegi mozgólépcső. Emellett új átjáró létesül és egy új gyalogoslépcső vezet majd fel a magaslatra. Így a buszforgalom továbbra is zavartalanul működhet a Várfok utcában.

A Gemenc Állvány Cégcsoport tervezte és kivitelezte a Széll Kálmán téri ideiglenes lépcsőt a gyalogosforgalom kiszolgálására, a kültéri mozgólépcső felújítása idejére. A szakemberek 3D-s mérőműszerrel végeztek állapotfelmérést és a LayPlan állványtervező szoftver és a Layher mérnökök segítségével készült el a lépcső terve. Meglévő terv birtokában gyorsan és hatékonyan tudták felépíteni a lépcsőszerkezetet.

A Layher lépcsők az Allround állványrendszer alapelemeiből és néhány kiegészítő elem felhasználásával egyszerűen és gyorsan felépíthetők. A Széll Kálmán téri ideiglenes lépcső esetén is Allround alapelemeket és standard lépcsőelemeket használtak a szakemberek egy 750-es dupla szélességű lépcső megépítésre. Középen elválasztó gyerekbiztos korlátot alkalmaztak a még nagyobb komfort és biztonság érdekében, valamint acél járólapot a járófelület kialakítására.

A Layher 750-es lépcsők építkezésen és közforgalomban – rendezvényeken, vasúti átjáróként, gyalogos forgalom átterelésére – kiválóan alkalmasak. Nagy teherbírásúak, tartós és biztonságos megoldás szinte bármilyen környezetben.  Emellett azon kevés termékek közé tartoznak, amelyek megfelelnek a lépcsőkre vonatkozó szigorú előírásoknak. A teherbírás, fokmagasság, fokszélesség, illetve a pihenők gyakorisága és mérete is szabályozott.

A Budán közlekedők az átalakítások idejére így egy kényelmes és biztonságos lépcsőt vehetnek igénybe. A megbízhatóságot az is mutatja, hogy legalább egy évig fog állni a lépcső a forgalmas csomópontban.

Fotó: Nagy Mihály (magyarepitok.hu)

Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés