A fővárosi Bem tér hamarosan elnyeri új arcát, mivel a végéhez közeledik a BEM projekt, és lassan minden Layher állványzatot elbontanak.

Layher Blitz – a legjobb választás

A Layher Blitz bizonyult a legmegbízhatóbb állványrendszernek a BEM projekt sikeres kivitelezéséhez. Az állványrendszer összes állványeleme jól átgondolt mérnöki tervezés eredménye.

A sokoldalúan alkalmazható Layher Blitz mindössze hat alapelemből áll. Az összeszerelés gyors és biztonságos, az építés egyes fázisai logikusan követhetők. Mindemellett az állványrendszer egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága az, hogy csavarmentes.

A számos kiegészítő elem lehetővé teszi a meglévő épületgeometriához való optimális alkalmazkodást – az összeszerelés során különösebb erőfeszítés nélkül.

Layher_Blitz_BEM projekt_2

A BEM Center épülete korábban a Radetzky-laktanyának adott helyet

A korábban katonai célokat szolgáló, 19. századi épület homlokzatának megtartása mellett az értékes telekre most egy szálloda- és irodakomplexum kerül.

Layher_BEM_projekt5
Layher_BEM_projekt4

A terület Bem tér felé eső oldalán kap helyet az ötcsillagos, upper upscale kategóriájú Kimpton hotel, amely mögött a BEM Center Irodaház foglalja el a tömb nagyrészét. A két épületet egy, a Henger és a Kandó Kálmán utcák között vezetett tágas, mindenki számára átjárható passzázs köti majd össze, ahol éttermek, bank, élelmiszerbolt vagy épp fitness szolgáltatások lesznek elérhetők.

A bontás során – ahol a régészek többek között római kerámiát és egy középkori török pénzhamisító műhelyt is feltártak – a Bem téri homlokzat maradt csak meg a traktusmélységnek megfelelő oldalhomlokzatokkal együtt – ezekre ugyanakkor visszakerültek a világháború alatt megsemmisült századfordulós díszítőelemek is.

Layher_Blitz_Bem6
Layher_Blitz_Bem7

Összesen 13.000 nm homlokzati állványzatot állítottak fel a szakemberek, amelyekre a faltávolság miatt belsőoldali korlátot is szükséges volt szerelni, de több helyen rácsostartó kiváltásokat is alkalmaztak a közművek miatt. Az állványozás-igényes munkák mára 90%-ban elkészültek, csak a passzázs térállványa és egy-egy homlokzati szakasz áll még, így szinte teljes egészében végleges képét mutatja az épület.

A Market Építő Zrt. építi újjá az épületet 13 ezer négyzetméter Layher homlokzati állvány felhasználásával.

A Dunamenti Állványtechnika Kft. az épület bontása óta részt vesz a projekten. Az új épület homlokzati munkái 2023 januárjában kezdődtek, amelynek során a négyféle homlokzatburkolat (függönyfal, szerelt kő, vakolat és az udvarokban dryvit) kivitelezésének eltérő igényei miatt a Layher könnyen és gyorsan szerelhető Blitz állványrendszerét választották.

A lobbyban az üvegtető szereléséhez 3300 nm Allround térállványt építettek be, de a legnagyobb kihívást mégsem ez, hanem a szálloda koporsófödémének állványozása jelentette. Az új tető teljes felülete korcolt bádogfedést kap, ezért az állványzatot úgy kellett kialakítani, hogy az ne érintkezzen a ferde síkkal.

Fotó: Layher Kft.

#Layher #állvány #többlehetséges #Blitz #homlokzat

Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés