A Sky Court, vagyis magyar nevén az Égi Udvar a 2A és a 2B terminál között helyezkedik el. Az építészek odafigyeltek arra, hogy megőrizze, 80-as évekbeli külső alakját, viszont a belső csarnoka elképesztően modern és hihetetlenül elegáns legyen. A komplett építmény 5 emeletből áll, amelyből kettő a föld alatt szolgálja ki az utasokat.

P1010590

A beruházással 40 ezer négyzetméternyi új utasforgalmi alapterülettel bővül a repülőtér, ráadásul ezzel egy időben 55 ezer négyzetméternyi meglévő épületrészt is felújítottak. A fejlesztés része volt a Bud-Future nevű projektnek, melynek keretén belül öt év alatt 75 milliárd forintot fordítanak a repülőtér modernizálására. Ebből 21 milliárd forintot szántak a Sky Court felépítésére, amelyek megvalósítását a KÉSZ Zrt.-re bízták, akik munkálataik során Layher állványokat használtak. A teljes területen hozzávetőleg 5000 m2 függesztett állvány volt a segítségükre.

Az építkezés másfél évet vett igénybe, az utasok 2011. március 27-étől használhatják a Sky Court épületét. Az ide érkezők világszínvonalú éttermek közül válogathatnak, ráadásul magyar és külföldi márkák üzletei is megtalálhatóak az épületben.

A repülés előtti elképesztő élmény már a Sky Courtban megkezdődik, ugyanis hatalmas üveg ablakok és a gyönyörű kilátás gondoskodik az utasok tökéletes kényelméről.

Ajánlatkérés