Minden nap megesik, hogy építkezés miatt egy állványzat alatt kell sétálnunk az utcán. Hiába hasznosak, tény, hogy nem nyújtanak szép látványt – ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. Hiszen az Eiffel torony az etalonja annak, hogy vascsövekből is lehet olyan látványosságot létrehozni, amely egy város szimbólumává válhat. Cikkünk második részében további példákat mutatunk arra, hogyan lehet az állványokat kreatívan felhasználni.

Fotó: Schemata

kabin

Atelier Gras

Mostanában egyre elterjedtebbek az olyan üzletek, ahol igazi „hipszter” módon láthatjuk a csöveket a plafonon, a falakon pedig festés helyett fedetlenül hagyják a régi téglákat. Az ilyen ipari környezetet megidéző butikokban az állványokat is alternatív módon használják: a tokiói bevásárlónegyedben, Ginzában a Schemata stúdió például polcok és fogaslécek helyett.

 

 

Fotó: OMA

A holland Appelternben húzták fel ezt az egyedi szerkezetű, állványokból álló „kertet”. A fészerre emlékeztető épületben a padlózatot, a falakat és a tetőt is zöldségek, gyümölcsök és virágok alkotják, ezzel ötletes módon alátámasztva azt, hogy nincs szükség hatalmas földterületre növények termesztésére.

Az elegáns Palais d’lenában megrendezett divatshow, a Miu Miu Club miatt a helyet állványszerkezetekkel egészítették ki. A falakat, a lépcsőket és a kifutókat is állványokból építették fel, ami a neonvilágítással együtt meglepő módon még kifinomultabbá tették az eseményt.

 

 

Forrás:

https://www.idealista.com/news/inmobiliario/internacional/2016/07/01/742721-quien-dijo-feos-10-ingeniosos-usos-de-los-andamios-que-desmienten-su-mala-fama

 

Ajánlatkérés