Minden nap megesik, hogy építkezés miatt egy állványzat alatt kell sétálnunk az utcán. Hiába hasznosak, tény, hogy nem nyújtanak szép látványt – ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. Hiszen az Eiffel torony az etalonja annak, hogy vascsövekből is lehet olyan látványosságot létrehozni, amely egy város szimbólumává válhat. Íme néhány példa, hogy lehet kreatívan felhasználni az állványokat.

Fotó: Ben Long

Fotó: Ben Long

Ben Long állványszobrokból álló sorozatában úgy játszik az állványokkal, mint mások a Legóval: Long kezei között a vascsövek többek között szarvasként és kutyaként kelnek életre.

Fotó: Fra Bianchosock

Fotó: Fra Bianchosock

Fra Biancoshock a magánszféra fontosságára akarta felhívni a figyelmet az állványokból épített „otthonnal”, amely csak fémcsövekből áll.

Egy szabadtéri „spát” építettek állványokból és deszkákból a mexikói Chihuahua város központjában. A fenti példákkal ellentétben nem művészi indíttatás áll az ötlet mögött: a körkörös szerkezetet egy régi szökőkútból alakítottak ki, amelynek sorsáról a lakók döntöttek.

Fotó: PKMN Architectures

Fotó: PKMN Architectures

A már fent említett, a járdákat építkezések miatt körbezáró állványokban rejlő lehetőségeket derítették fel a Softwalks tervezői. Összekötötték a kellemest a hasznossal: padokkal, asztalokkal és pultokkal egészítették ki, összekötvén a kellemest a hasznossal.

Fotó: Softwalks

Fotó: Softwalks

Mindez persze csak egy szelete a kreatív megoldásoknak – hamarosan újabb példákkal jelentkezünk!

Forrás:

http://www.idealista.com/news/inmobiliario/internacional/2016/07/01/742721-quien-dijo-feos-10-ingeniosos-usos-de-los-andamios-que-desmienten-su-mala-fama

 

Ajánlatkérés