Projektek

A szegedi dóm felújítása a Layher állványrendszerek segítségével

A szegedi Magyarok Nagyasszonya székesegyház egyik legnagyobb felújítása zajlik. A dóm kívülről és belülről is megújul, melyhez a kivitelező, a Kalotherm Építőipari Zrt. a biztonságos és minőségi Layher állványainkat választotta. A székesegyház felújítása méltán bizonyítja, hogy mind az Allround, mind pedig Blitz állványaink kiválóan támogatják a nagyszabású rekonstrukciós munkálatokat a templomépítészeti projektek során is.

Bővebben ...

Egy kastély és a Layher Event rendszer

A jagsthauseni Götzenburg kastélyban rendezett fesztivál a Layher Ltd. egyik legérdekesebb idei projektjét jelentette: a rendezvényhez szükséges lelátót az Event rendszer által tudták a szabálytalan udvarhoz igazítani.

Bővebben ...

Layher állványok Rióban

A ma kezdődő Riói Olimpiai Játékokra különleges installációkkal készült a francia fényképész, JR. A fekete-fehér fotóiról és monumentális alkotásairól híres művész egyedi módját választotta az ünneplésnek. Installációt a sportolók inspirálták, amelyeket a Rio de Janeiro városképéhez illően valósított meg – Layher állványok felhasználásával.

Bővebben ...

Állványok mint műalkotások? II. rész

Minden nap megesik, hogy építkezés miatt egy állványzat alatt kell sétálnunk az utcán. Hiába hasznosak, tény, hogy nem nyújtanak szép látványt – ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. Hiszen az Eiffel torony az etalonja annak, hogy vascsövekből is lehet olyan látványosságot létrehozni, amely egy város szimbólumává válhat. Cikkünk második részében további példákat mutatunk arra, hogyan lehet az állványokat kreatívan felhasználni.

Bővebben ...
Magyar projekt

Az Egri Pinceszínház szabadtérre költözik

Az Egri Pinceszínház társulata július 17-től augusztus 19-ig szabadtérre költözik az V. Egri Érsekkerti Játékok keretében. A gyönyörű Érsekkertben felállított lelátóhoz és színpadhoz Layher Allround állványokból felépített oszlopok segítségével oldják meg a hangosítást.

Bővebben ...

Állványok mint műalkotások?

Minden nap megesik, hogy építkezés miatt egy állványzat alatt kell sétálnunk az utcán. Hiába hasznosak, tény, hogy nem nyújtanak szép látványt – ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. Hiszen az Eiffel torony az etalonja annak, hogy vascsövekből is lehet olyan látványosságot létrehozni, amely egy város szimbólumává válhat. Íme néhány példa, hogy lehet kreatívan felhasználni az állványokat.

Bővebben ...

Layher szurkolói zónák a Foci EB-n

A Labdarugó-Európa Bajnokság szakértő rendezvényszervezői Layher állványokból építették meg a szurkolói zónákat Párizsban, Marseille-ben, Bordeaux-ban és Lens-ben. A 15. kontinenstornát 1960 és 1984 újra Franciaországban rendezik meg, a helyiek és a rajongók nagy örömére.

Bővebben ...

Írország is a Layherbe fektette bizalmát

Az ír vállalkozók mostantól a Layher termékek minden előnyét élvezhetik, ugyanis a Layher megnyitotta kapuit az országban. A Layher Írország Meath megyében rendezte be telephelyét, hogy rögtön elérhetőek legyenek a Layher állványok az építkezésektől kezdve az ipari karbantartásokon át egészen a rendezvényszervezés területéig.

Bővebben ...

Egy lépcső, amely az égbe vezet

Semmihez sem fogható Rotterdam legfrissebb látványossága, az állványlépcső. Sohasem hittük volna, hogy egy fárasztó lépcsőzés felejthetetlen élménnyé válhat, de a holland város bebizonyította, hogy mégis lehetséges. Május 23-án ugyanis a kikötővárosban egy óriási feljárót építettek fel Layher állványokból, hogy megünnepeljék Rotterdam restaurálását a második világháborús pusztítások után. Az állványszerkezet – amely a „Stairs to Kriterion” nevet kapta – annak a szimbóluma, milyen messze jutott a város, miután gyakorlatilag a földdel tette egyenlővé a német hadsereg. Az 1940-es bombázás, a “Rotterdam Blitz” során több mint 900 ember vesztette életét és ezren maradtak otthon nélkül.

Bővebben ...

Büszkén támogatja a Layher a futókat

Svédország immáron 14. éve rendezi meg júniusban a Göteborgsvarvet nevű futófesztivált, amely a világ egyik legnagyobb fél maratoni futóversenye. Az esemény Göteborgban A Layher minden évben támogatja a sportolókat, és természetesen a verseny lebonyolításához szükséges állványokat is biztosítja a rendezők számára.

Bővebben ...

Megkönnyíti a Layher gyalogoshíd a kerekesszékesek életét

Lengyelországban még 2011-ben végeztek egy felmérést a kerekesszékesek körében. A lakosság 13,9%-a fogyatékos, és többségük találkozott már azzal a problémával, hogy nagyon nehezen tud megközelíteni egy-egy építményt. A Layher összefogott hát egy lengyel kutatóintézettel, akik az utakra és a hidakra vannak specializálva.

Bővebben ...

Galerie Bordeaise: felújítás Layher módra

2015 szeptemberétől egészen 1 éven át a népszerű Galerie Bordeaise felújításon esik át. A híres bevásárló utca kupolája szorul renoválásra, melynek elkészülte után a vásárlók még hangulatosabb környezetben tudnak elmerülni a francia divat szépségében. A felújítás megkezdése azonban nem volt egyszerű. A Galerie Bordeaise épülete ugyanis 65 tulajdonos kezében van, és addig nem kezdődhettek meg a munkálatok, amíg mindannyian rá nem bólintottak a tervekre.

Bővebben ...

Templom egy állványozó szemével

Rengeteg olyan épület van, amelyen egy állványozó szemei azonnal megakadnak. Az érdekes szögek, a különleges ferdeség, vagy a kiugró templomtornyok rögtön beindítják a kreativitásukat és a problémamegoldó képességüket. Ilyenkor ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy körbeépítsék állványokkal. Ha ezeket az építészeti különlegességeket egy projektbe sűrítik össze, akkor már meg is van az álom munka.

Bővebben ...
Magyar projekt

A Dagály Fürdő története

A Dagály Fürdő (eredeti nevén Szabadság Strandfürdő) már 1948-ban megnyitotta kapuit. Az elnevezését onnan kapta, hogy a Népfürdő utcába csatlakozó Dagály utca mellett található. Első bővítésére 1956-ban került sor, ekkor egy 50 m-res úszómedencével egészítették ki a fürdő területét. A medencékbe a vizet az 1944-ben felfedezett artézi kút biztosítja, amely 41,5 fokos és 126 méter mélyről tör a felszínre. Gyógyfürdői minősítést 1970-ben kapott a Dagály fürdő, ugyanis ekkor vezették át a Széchenyi fürdőből a tápláló hévíz forrást. Ez a gyógyvíz rendkívül gazdag kalciumban, magnéziumban, és nátriumban, kifejezetten ajánlják mozgásszervi problémákra.

Bővebben ...
Magyar projekt

Egy nem mindennapi projekt: a tiszaújvárosi butadién gyár

A butadién a műgumi gyártás egyik legfontosabb alapanyaga, ezért is volt szükséges a MOL- csoport ilyen jellegű bővítése. Az üzem Tiszaújvárosban kapott helyet és 35 milliárd forintnyi beruházási összeget különítettek el rá. Nem csak azért volt fontos a butadién-gyár felépítése, mert elengedhetetlen alapanyagot termelnek vele, hanem munkahely teremtés szempontjából is fontos volt a szerepe. Az elkészült üzem felépítése során több száz szakember dolgozott azon, hogy minden szempontból tökéletes legyen.

Bővebben ...

Layher Event rendszer a Melbourne Fesztiválon

Egy 1000 m2-es színpad kialakítása nem egyszerű munka. A Melbourne fesztivál kivitelezői azonban nem adták fel a reményt, amikor a Yarra folyó partján kellett egy ekkora volumenű projektet véghez vinniük. A struktúrát az Layher Allround event rendszereivel tették tökéletessé. A színpad melletti feljárót lépcsőkorlátokkal egészítették ki, hogy a gyerekek is biztonságosan tudjanak közlekedni. A maradandó élmény biztosítása érdekében egy hatalmas képernyővel egészítették ki a színpad részt.

Bővebben ...