LayPLAN SUITE – Integrált szoftvermegoldás

LayPLAN SUITE – Integrált szoftvermegoldás

LayPLAN CLASSIC

A LayPLAN CLASSIC modullal gyorsan és egyszerűen tudunk Layher Allround és Blitz elemekből állványokat tervezni. Amint a méreteket és a szükséges állvány paramétereket megadtuk, a LayPLAN CLASSIC pillanatok alatt elkészíti az állványzat tervét, beleértve a rögzítéseket, a merevítéseket és az oldalvédelmet is.

A tervezési fázisban az adott geometriának megfelelően számolja és megjeleníti a hosszokat, szélességeket és a járófelületeket. Az anyaglistát egy kattintással megkaphatjuk, melyet a felépítési vázlattal és az állványzat tömegével együtt kinyomtathatunk.

Ezen hasznos funkciónak köszönhetően a logisztika is egyszerűbb – a szükséges anyagok garantáltan a megfelelő helyen lesznek.

A LayPLAN szoftver egy rendkívül könnyen kezelhető szoftver, amellyel pillanatok alatt készíthetők el a szükséges anyagkiírások és állványtervek.

Az elérhető funkciók:

 • Egyszerű állványszerkezetek automata tervezése.
 • Valós idejű anyaglista.
 • Automata 2D-s rajzolás.
 • Exportálási lehetőség a LayPLAN CAD szoftverbe.
Z

A szoftver segíti az üzleti tervezést: könnyebbé teszi az üzleti és műszaki döntések meghozatalát, optimalizálja az anyagfelhasználást, és segít nyomon követni a költségeket a projekt teljes ideje alatt.

Z

A Blitz modullal íves vagy egyenes homlokzati állványokat, az Allround modullal pedig a homlokzati, illetve tér- és íves állványzatokat, valamint szabadon álló tornyokat is tervezhetünk. 

Z

A szoftverrel lehetőség van ideiglenes védőtetők tervezésére is. Legyen szó szintráépítésről, vagy a munkaterület védelméről a rajzot és az anyagkiírást csupán pár kattintással elkészíthetjük. Alátámasztó szerkezetekként a Layher Allround és Blitz állványok is használhatók.

Z

Az állványterv befejezése után a Material Manager elkészíti a munkálatokhoz szükséges elemek listáját, így könnyen biztosítható, hogy mindig a megfelelő anyagok legyenek az építkezésen.

LayPLAN CAD

Bonyolultabb szerkezetekhez az Autodesk AutoCad kiegészítő modulját, a LayPLAN CAD szoftvert ajánljuk, amellyel 3D-ben lehet megtervezni az állványszerkezetek.

Köszönhetően a LayPLAN integráltságának, az alapokat automatizáltan elkészíthetjük a már bizonyított LayPLAN CLASSIC-ban, majd egy egyszerű exportálással folytathatjuk a munkánkat AutoCAD-ben, mely lehetővé teszi a részletek kidolgozását 3D-ben.

A drótvázas állvány nézetek mellett takartvonalas és renderelt, élethű 3D-s látványtervet is lehet készíteni. A jól strukturált Layher elemkönyvtárban könnyedén meg lehet találni az előképpel is ellátott elemeket vagy a felhasználó által előre definiált elem csoportokat.

A részletes rajzokat ki lehet nyomtatni és 3D-s PDF fájlba exportálni, ami egyrészt az árajánlat készítésnél előnyös, másrészt az építést is elősegíti (ez a funkció csak a LayPLAN CAD OEM szoftverben elérhető).

Az elkészült állványaink tervét exportálni tudjuk látványterv készítő szoftverekben is, ahol videókat és felépítés animációkat is lehet készíteni a megrendelőnek.

Az új LayPLAN CAD modult német, angol, francia és spanyol nyelven érhetjük el.

Az elérhető funkciók:

 • Állványzat tervezés 3D-ben
 • Realisztikus látványterv
 • Kibővített elemkönyvtár
 • Kényelmes kereső- és szűrő funkció
 • Előre gyártott szerkezetek a gyors tervezéshez
 • Bemutatóképek
 • Valós idejű anyaglista
 • Exportálás 3D-s PDF fájlba (csak az OEM verzióban)
 • Exportálás renderelő szoftverbe

LayPLAN MATERIAL MANAGER

 

A Layplan Material Managert mind a LayPLAN CLASSIC, mind a LayPLAN CAD tartalmazza. Az anyaglisták automatikusan lehívhatók mindkét programból, és hozzáadhatók a Layplan Material Managerhez további feldolgozás céljából – például feloszthatják őket különböző építési szakaszokra az árak és a súly meghatározása céljából.

Az érthetőség érdekében az összetevők előnézeti képei megjelennek a programban, és opcionálisan beilleszthetők a nyomtatásba is. Az elemek így gyorsabban beazonosíthatók mind a raktárban, mind a helyszínen történő összeszerelés során.

LayPLAN VR VIEWER

 

Az ingyenes LayPLAN VR VIER lehetővé teszi az állványszerkezetek virtuális túráit, valósághű térbeli ábrázolással a teljes állványzatról és annak környezetéről.

Ez az eszköz kiváltképp hasznos, amikor a különféle szakmák koordinálják a helyszínen elvégzendő munkákat, vagy amikor megvizsgálják a munkabiztonságot. Szükség esetén a VR modellek is megjeleníthetők az asztali módban.

LayPLAN TO RSTAB

 

A LayPLAN TO RSTAB lehetővé teszi a LayPLAN CAD-ben megtervezett Allround állványzatok kényelmes és gyors átvitelét a Dlubal RSTAB programba. Nincs szükség újramodellezni az állványt a statikai számításhoz. Ennek eredményeként a felhasználók hatalmas időmegtakarítást érhetnek el, emellett elkerülhetik a lehetséges hibaforrásokat.

Az állvány geometriája mellett a LayPLAN TO RSTAB interfész a típusengedélyeinkkel összhangban továbbítja a statikailag releváns információkat is, például keresztmetszeti adatokat és anyagminőségeket, rúdelemek típusait, külpontosságokat és a nem lineáris kapcsolatokat is.

Layher LayPLAN SUITE  – Az integrált szoftvermegoldás

Hogyan tudja beszerezni a LayPLAN állványtervező szoftvert?

A lap alján található űrlap kitöltését követően munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot, ami után lehetőség van a 30 napos próbaverzió letöltésére, illetve a teljes verzió megvásárlására.

Rendszerinformációk

FunkciókLayPLAN ClassicLayPLAN CADLayPLAN CAD OEM
Egyszerű állványszerkezetek automatizált tervezéseharomszog  
Valós idejű anyaglistaharomszogharomszogharomszog
Automatikus 2D-s rajzolásharomszog
Exportálás a LayPLAN CAD szoftverbe (LayPLAN CAD szükséges)haromszog
Állványzat tervezés 3D-benharomszogharomszog
Layher elemadatbázis 3D-s renderelésselharomszogharomszog
Szűrőfunkciók és ütemezési lehetőségekharomszogharomszog
Realisztikus tömegképharomszogharomszog
Dinamikus elemek pl.: menetes talpakharomszogharomszog
Tervmintákharomszogharomszog
Duplikáció ellenőrzésharomszogharomszog
Egyszerű komponens jelölésharomszogharomszog
Layher Allround állványok tervezéseharomszogharomszogharomszog
Állványtervek kibővítése Allround FW rendszerrel, Allround áthidaló rendszerekkel és Allround TG 60 alátámasztó állványokkalharomszogharomszog
Layher Blitz állványok tervezéseharomszogharomszogharomszog
Layher védőtetők tervezéseharomszogharomszogharomszog
Layher Protect rendszer tervezéseharomszogharomszog
Layher Event rendszer tervezéseharomszogharomszog
Layher gurulóállványok konfigurálása*haromszogharomszogharomszog
Material Managerharomszogharomszogharomszog
AutoCAD 2017 OEMharomszog
3D-s PDF fájlok konfigurálásaharomszog
LayPLAN CAD / LayPLAN CAD OEM
CAD rendszerAutoCAD (az OEM verzióba integrálva) vagy

AutoCAD Architecture vagy

AutoCAD Mechanical

2014-es, 2015-ös, 2016-os és 2017-es verziója

ProcesszorNagyteljesítményű CPU, például

Intel Pentium i7 vagy Intel XEON

MemóriaMin. 8 GB

Ajánlott: 16 GB

Operációs rendszerWindows 7 64 bit

Windows 8/8.1 bit

Windows 10 64 bit

Grafikus kártyaNagyteljesítményű GPU

például Nvidia Quadro K4000

vagy Nvidia GeForce GTX 960

Képernyőfelbontásmin. 1920 x 1200
HálózatInternet hozzáférés
Egyéb információÍrható a C meghajtóra
LayPLAN ClassicRendszerkövetelmények
ProcesszorMin. 1 GHz
Memória512 MB
Operációs rendszerWindows XP 3-as szervizcsomag

Windows Vista

Windows 7

Windows 8/8.1

Windows 10

Képernyő felbontásMin. 1024 x 768
HálózatInternethozzáférés
Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés