Híreink

Híreink

Sikersztorik és hasznos információk a Layher világából

Csepel-Kormaanyablak-Keder-XL

ScaffChamp 2024: Vilnius adott otthont az izgalmas állványépítő versenynek

Nem volt kérdés, hogy a Layher Kft. nominálja az állványépítésben leginkább gyakorlott és legtehetségesebb csapatot a ScaffChamp 2024 világdöntőre. A Tiszaújvárosban megrendezett hazai selejtező napjához képest majdnem pontosan egy hónapra rá rendezte meg a vilniusi Layher Baltic és a BSA Baltic Scaffolders Assosiation az Állványépítő Világbajnokságot Litvániában, 2024. május 25-én.

A Layher versenyen döntötte el, ki képviseli hazánkat a ScaffChampen, az Állványozók Világbajnokságán

A Layher Kft. hazai selejtezőn döntötte el a világbajnokságon való részvétel jogát. Az állványozókból álló öt csapatnak ugyanazt a Layher versenyállványt kellett megépítenie megadott időre, komoly szabályrendszer betartása mellett. A kitartás és gyorsaság mellett szükség volt a többéves tapasztalatra és a jó csapatdinamikára.

Layher_Plant3
Csepel-Kormaanyablak-Keder-XL

Layher Keder XL védőtető használatával végzik a tetőfelújítást a Csepeli Kormányablak épületén

A tetőfelújítási projekt célja elsősorban a beázás elleni védelem és a hőszigetelés javítása. A Layher állványrendszer volt a legmegfelelőbb választás az összetett feladat elvégzéséhez.

#Layher #állvány #Allround #Blitz #homlokzatiállvány #homlokzat

A Layher ’Plant 3’ megkezdte a gyártást Güglingen-Eibensbach területén

A Layher ’Plant 3’ hivatalosan is megkezdte működését. A nagyrészben automatizált és energiatakarékos Allround állványrendszert gyártó központtal a családi tulajdonban lévő vállalat a jövőben is magas szállítási kapacitást és termékminőséget biztosít ügyfelei számára – ami fontos versenytényező az állványépítésben.

#Layher #állvány #többlehetséges #allround

Layher_Plant3
BEM projekt Layher Blitz állvány

Layher Blitz állványrendszer segítségével épül újjá BEM Center néven az egykori Radetzky-laktanya

A Layher Blitz bizonyult a legmegbízhatóbb állványrendszernek a BEM projekt sikereres kivitelezéséhez. Az állványrendszer összes állványeleme jól átgondolt mérnöki tervezés eredménye. Összesen 13.000 nm homlokzati állványzatot állítottak fel a szakemberek.

#Layher #állvány #Blitz #homlokzatiállvány #homlokzat

Layher AGS állványrendszer a Paksi Atomerőműben

A Paksi Atomerőműben alkalmazott AGS állványrendszer tipikus felhasználási területe a nagy felületű homlokzatok, és olyan kivitelezések, ahol az építési sebesség mellett a munkavédelem és a leesésbiztonság is kiemelt szereppel bír. 

#Layher #állvány #többlehetséges #ags

layher-paksi-atomeromu

3D szkennelés segítette a templom állványozási munkáit

A bárándi református templom tornyának felújításához a Layher Blitz állványrendszer elemeiből épült egy 13 szintes homlokzati állvány. A projekt során a templomfelújításoknál gyakran alkalmazott, jól bevált rácsos tartós megoldást valósították meg a szakemberek.

#Layher #állvány #Blitz #homlokzatiállvány #templomfelújítás

Gurítható állványkonstrukció segíti az alagútépítést

A moduláris Layher Allround állványrendszer elemeiből gurítható állványkonstrukció épült az M85 alagút szigetelési munkáinak támogatására. Az állványzat illeszkedik az alagút íves geometriájához, alatta pedig biztosított a szabad közlekedés. 

#Layher #állvány #többlehetséges #alagút

Layher térállvány segíti a gimnázium acélszerkezeti munkáit

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítása és bővítése során, a speciális acélszerkezet üvegborításában egy közel 10 méter magas Layher Allround elemekből álló térállvány segítette a szakemberek munkáját. Az állvány leköveti az acélszerkezet geometriáját. Emellett terepszinthez igazodó Blitz homlokzati állvány segíti a szakemberek munkáját a homlokzati fronton.

#Layher #állvány #Allround #térállvány #acélszerkezetimunkák

Integrált Layher megoldás a műemléki épület felújításához

A veszprémi várnegyedben történelmi léptékű fejlesztés zajlik, melynek keretében megújul a műemléki védelem alatt álló Tejfalusy Ház. Az épület rekonstrukciójához egy integrált Layher megoldást alkalmaztak a szakemberek, azaz a Layher több termékcsoportjának tökéletes kombinációja segíti a felújítást. Blitz és Allround tartóállványzatra ponyvaborítású Keder XL tető került az épület védelme érdekében. A nagy teherbírást pedig az FW rendszer biztosítja.

#Layher #állvány #IntegraltLayhermegoldás #többlehetséges

Layher állványzat segítségével újul meg a neogótikus templom 

A kőszegi Jézus Szíve Plébániatemplom rekonstrukciója során Layher állványzat segítette a szakemberek munkáját. A fő homlokzat munkaállványához Allround alapelemek mellett több rendszermegoldást is alkalmaztak az állványépítők, úgy mint a résfedések speciális fedőlemezekkel, különböző méretű járólapokkal, vagy a rácsos tartós megoldást.

#Layher #állvány #Allround #homlokzatiállvány #kőszegitemplom

42 méter magas térállvány segíti a várfelújítást

Egy 42 méter magas, közel 80 tonna súlyú nehézállvány épült Veszprémi vár rekonstrukciós munkáinak támogatására. Az Allround elemekből épült térállvány fő funkciója a teljes személyi és építőanyag forgalom támogatása. Az állványszerkezethez két Geda felvonót rögzítettek, valamint az állvány tetején két 1,5 méteres közlekedési folyosó segíti az építési forgalmat. 

#Layher #állvány #Allround #térállvány #veszprémivár

A Layher lépcsőtorony állandó eleme a tűzoltóversenynek

Büszkék vagyunk, hogy a Layher lépcsőtorony minden évben állandó eleme a ‘TFA Hungary – Az ország legerősebb tűzoltója’ nemzetközi versenynek! A moduláris Allround állványrendszer elemeiből pár óra alatt felépítette a gyakorlott csapat a közel 12 méter magas tornyot. Indításra két tűzoltó versenyez, teljes felszerelésben, tömlővel kell felszaladniuk a torony tetejére, majd onnan kötélen felhúzni egy súlyt.

Gratulálunk a résztvevőknek, valamint a szervezőknek a színvonalas és jó hangulatú rendezvényhez!

#Layher #állvány #többlehetséges #Allround #lépcsőtorony #rendezvény #legerősebbtűzoltó #tűzoltóverseny

Új városnegyed épül Óbudán

Látványosan épül a III. kerületi új városnegyed, a Waterfront City a Duna-parthoz közel egy közel 5 hektáros területen. A projekt harmadik ütemében három épület épül, melyek keretében 218 lakást alakítanak ki. A lakásokból gyönyörű panoráma nyílik az Óbudai-szigetre és a Dunára. A B és a C épületek homlokzati munkáihoz a Layher Blitz homlokzati állványrendszert alkalmazták a szakemberek.

Szintenként eltérő méretű, kialakítású és elhelyezkedésű erkélyekhez a konzolok egyedi, pontos kialakításának speciális megtervezése fontos feladat volt.

#Layher #állvány #többlehetséges #Blitz #homlokzatiállvány #lakóparképítés #WaterfrontCity

Műszaki vezetőnk, Tóth Patrik a Hónap Mérnöke

Az a megtiszteltetés érte vállalatunkat, hogy a Magyar Építők kollégánkat, Tóth Patrikot választotta a márciusi Hónap Mérnökének. A neves szaksajtó minden hónapban kiválasztja azt a mérnököt, aki kiemelkedő szakmai munkájával a díjra érdemes.

Patrik nagyszerű szakmai karrierjét többek között olyan műszaki bravúrokat felsorakoztató projektek kísérik végig, mint az Esztergomi Bazilika kupolaállványa, a 86 méter magas MOL kolonnák állványzata, vagy a MOL Campus koronaállványai. Gratulálunk kollégának és büszkék vagyunk, hogy ilyen kiemelkedő szakemberek dolgoznak a Layhernél! A műszaki vezetőnkkel készült interjút a ‘Bővebben’ gombra kattintva olvashatja el!

#Layher #állvány #többlehetséges #állványtervezés #hónapmérnöke #MagyarÉpítők #Layhermérnök

A Layher SIM segítségével készült el a templom belső állványzata

A soroksári templom külső rekonstrukciója után a belső felújításhoz is a Layhert választották. Egy 10 méter magas térállvány épült a Layher SIM, 3D modelleken alapuló digitális állványtervező koncepciója segítségével. Így a projekt idő-, erőforrás- és költséghatékonyan tudott megvalósulni a tervezéstől kezdve, a logisztikán át, a kivitelezésig.

#Layher #állvány #többlehetséges #LayherSIM #3Dtervezés

Layher állványok segítik 120 m magasan a MOL Campus építését

Budapesten épül hazánk legmagasabb épülete, a MOL Campus. Extrém környezetben, 120 méter magasan, rendkívüli széltehernek ellenálló, öntartó és függesztett állványok segítik a szakemberek munkáját a kivitelezés során.

Több részből álló, komplex állványzat épült az Allround állványrendszer alapelemeiből, valamint az FW rendszer kiváló megoldást biztosított a Campus állványzatának építésénél, nagy terhek viselése és stabilitás céljából. A projekt sikerességét a 3D állványtervek támogatták, melyek a BIM keretében készültek kiváló kooperáció eredményeképp.

#Layher #állvány #többlehetséges #Allround #MOLCampus #Market

Layher állványok segítségével újul meg a budapesti kórház

A fővárosi Tömő Utcai Klinikai Tömb rekonstrukciója során több Layher termékcsoportot alkalmaznak a szakemberek. A Blitz homlokzati állvány és az Allround állványrendszer számos alkalmazási módja mellett az FW tartók kiemelten fontos szerepet játszanak a projekt során, ugyanis ezek tartják a 10 szintes munkaállványzatot.

#Layher #állvány #többlehetséges #nagyteherbírás #nagyfesztáv #FWrendszer

Többfunkciós állványzat a belvárosi épület rekonstrukciójához

A Budapest szívében elhelyezkedő Adria-palota felújítása látványos szakaszhoz érkezett. Egy olyan komplex állványszerkezet épült, amely munka- és alátámasztó állványként is funkcionál. Egyrészt a homlokzat felújításához, másrészt az épület díszes timpanon részének megtámasztására egy 11 szintes, megerősített Allround állványszerkezetet építettek a kivitelező szakemberek.

#Layher #állvány #többlehetséges #Allround #Adriapalota #felújítás

Épül a Layher harmadik üzeme Eibensbachban

 

A Layher ügyfelei már megszokhatták a kiváló minőségű termékeket és a magas szállítási színvonalat. A Layher állványrendszerek iránti kereslet folyamatos növekedése egy harmadik gyártóüzem kiépítésére késztette a családi tulajdonú vállalatot, amelyhez egy extra  tűzihorganyzó létesítmény is tartozik. A harmadik üzem közvetlenül a vállalat eibensbachi központi gyárának közelében lesz, építése 2021. szeptember 16 -án elindult.

A harmadik gyár a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva épül, a maximális energiahatékonyságot pedig a kiegészítő szigeteléssel ellátott padlólapok, a különleges mennyezet- és falszigetelés, a háromrétegű ablakok és a fotovoltaikus rendszerek biztosítják. Az üzem természetesen az emisszió kibocsátásra vontakozó német törvényeknek megfelelően épül, a szigorú környezetvédelmi előírásokat is betartva.

Függesztett állvány a duzzasztómű felújításához

A Dunakiliti Duzzasztómű felújításához egy Layher Allround elemekből épült függesztett állványzatot építettek a szakemberek. A megfelelő teherelosztás, a rögzítések kialakítása, valamint az építési sorrend kulcsszerepet játszottak az állványzat megvalósítása során.

#Layher #állvány #többlehetséges #függesztettállvány #Allround

Részt vettünk a Tetőépítők Országos Találkozóján

Idén is megrendezésre került a VII. Tetőépítők Országos Találkozója. Fontosnak tartjuk, hogy ilyen eseményeken is részt vegyünk és személyesen találkozzunk a szakmával. Kollégáink bemutatták az érdeklődőknek a megbízható állványainkat, a Keder XL védőtetőt, valamint azokat a speciális Layher megoldásokat, amelyek segítik a biztonságos munkavégzést a tetőn.

Layher Fröccsterasz az Építők Vitorlás Kupáján

Szeretjük a kreativitást, szeretünk alkotni! Idén ismét volt szerencsénk részt venni az Építők Vitorlás Kupája vitorlásversenyen, ahol most egy újszerű installációt sikerült megvalósítani. A Layher Fröccsterasz várta a parton a megfáradt vitorlázókat és fokozta a rendezvény jó hangulatát.

#Layher #állvány #többlehetséges #építőkvitorláskupája #Föccsterasz #pult #bárpult #lépcső #terasz #rendezvény #event #Allround #bármitépíthetsz

Egyedülálló állványmegoldás az Esztergomi Bazilika felújításához

Világszinten is egyedülálló állványmegoldást alkalmaztak hazánk legnagyobb egyházi épületének, az Esztergomi Bazilika felújításánál. Egy 26 méter fesztávú hídszerkezetet építettek a Layher Allround FW és a Bridge rendszerek tökéletes kombinációjával, mely a közel 80 tonna súlyú kupolaállvány stabil tartószerkezete lett. 

Layher védőtető egy templom felújításához

A tetőszerkezet védelme és a zavartalan kivitelezési munkálatok érdekében egy már jól bevált, integrált Layher megoldást alkalmaztak a soroksári templom felújításához. A projekt során különböző Layher termékcsoportokat kiválóan kombinálták. A Layher Blitz homlokzati állvány a 22 méter fesztávú ponyvaborítású Keder XL tető stabil tartóállványzata lett.

Egy budapesti kórház felújítása Layher állványokkal

Elkezdődött a budapesti Kútvölgyi Kórház toronyépület homlokzatának teljes korszerűsítése. A projekt során 34 méter magas munkaállványt építettek Layher Blitz elemekből. Emellett több érdekes állványmegoldás teszi színessé ezt a projektet, amelyet az egyedi helyszíni adottságok hívtak életre. Ilyen például az angolaknáknál kialakított állványzat a rugalmas Allround segítségével, vagy a nagyteherbírású FW rendszer használata a főbejáratnál.

Layher lelátó az 515 éves vár udvarán

A Gyulai Várszínház  korszerűsítése keretében új, modern lelátót építettek az illusztris, korhű környezethez igazodva. A 200 négyzetméter alapterületű nézőtér egyedileg ide lett tervezve és a Layher Allround, valamint az Event rendszer elemeit felhasználva épült, 300 fő befogadására képes. A nézők kényelmét szolgálják az automatán felnyíló Layher box seat-ek, amelyek így nagyobb sorközt biztosítanak a látogatóknak.

Layher Gin bár az Építőipar 2021 konferencián

Ismét felépült a Layher Gin bár az egyik legszínvonalasabb hazai szakmai rendezvényen, Portfolio.hu által szervezett az Építőipar 2021 konferencián. Aktív szakmai részvételünk mellett bemutathattuk, hogy az állványainkból szinte bármi felépíthető. Építőipari és ipari felhasználása mellett a rendezvény szektorban is kiváló alkalmazási lehetőségek valósíthatók meg. Büszkék vagyunk, hogy a különleges installációval hozzájárulhattunk a rendezvény nívójához és a jó hangulathoz. 

Függesztett Layher állvány a kupola restaurálásához

Az Esztergomi Bazilika felújítása során különleges állványmegoldás támogatja a restaurátorok igényeit. Az opeionon keresztül Allround oszlopokon keresztül ereszkedik le a munkaállványt, amely segít, hogy a szakemberek jobban hozzáférjenek a kupola felső részéhez is. Az Allround standard elemei mellett egy FW gerendát alklamaztak a nagyobb teherbírás érdekében.

Layher állványok segítségével újul meg az Operaház

Layher állványok segítik hazánk egyik jelentős műemlékének, a Magyar Állami Operaháznak a megújulását. A belső restaurációs munkákhoz az  Allround  térállványok kiváló szolgálatot nyújtanak. A rugalmas állványrendszerrel kiválóan lekövethetők a bonyolultabb geometriájú felületek, emellett biztonságos és kényelmes munkavégzési lehetőséget biztosítanak a szakemberek számára.

Nem mindennapi állványszerkezet segíti az Esztergomi Bazilika rekonstrukcióját

Világszinten is egyedülálló állványmegoldást alkalmaztak hazánk legnagyobb egyházi épületének, az Esztergomi Bazilika felújításához. A Layher Allround FW és Bridge rendszerek tökéletes kombinációjával egy 80 tonna terhet elbíró tartószerkezetet építettek, mely a kupola rekonstrukciójához szükséges munkaállványzat stabil tartóeleme lesz.

Ipari környezetben, finomítók és vegyi/petrolkémiai üzemek állványozása során gyakori követelmény a tűzveszély kockázatának minimalizálása. Itt a fa állványelemek nem alkalmazhatók gyúlékonyságuk miatt. A Layher ezért termékek széles skáláját kínálja megoldásként, úgy mint járólapok, bokalécek acélból vagy alumíniumból, acél hézagtakarók, nehezen éghető ponyva burkolatok, Protect rendszer.

Sikerprojektünk, a Róheim-villa

A budapesti Róheim-villa rekonstrukciójának megkezdéséig fontos feladat az épület jelenlegi állapotának megóvása az időjárási viszontagságoktól. Erre a speciális igényre született meg az a kreatív Integrált Layher megoldás, amely különböző termékcsoportjaink kombinációjának tökéletes alkalmazásával oldotta meg az ingatlan védelmét.

Az épületet a Blitz és Allround rendszer elemeivel körbeállványozva egy stabil tartószerkezet lett felépítve, amelyre manzárd alakú Keder XL védőtető került. Emellett a rendkívüli szél- és hóterhek miatt az FW rendszer került beépítésre a még nagyobb teherbírás és stabilitás érdekében.

Büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk egy ilyen érdekes és kreatív projektben, köszönjük a bizalmat partnerünknek, a Budai Műemlék Felújító Kft.-nek!

Partnereink visszajelzései fontosak számunkra! Ezért a legújabb fejlesztéseinknek köszönhetően 2020 áprilisától az összes funkció elérhető magyar nyelven a LayPlan tervező szoftverben! Magyar lett a kezelőfelület, illetve ezentúl az elemkatalógus minden eleme rendelkezésre áll magyarul is. Így még gyorsabban és egyszerűbben tudja megtervezni állványzatát! Tudjon meg többet a programról az alábbi gombra kattintva.

75  éves a Layher

A 2020 számunkra egy különleges év. Nem csak a jelenlegi helyzet miatt, hanem azért is, mert ebben az évben ünnepli a vállalatunk a 75. évfordulóját!
Köszönjük Partnereinknek a töretlen bizalmat és a több éves sikeres együttműködést! Azt gondoljuk, hogy együtt sokmindent elértünk, rendkívüli projekteket valósítottunk meg.
A mi célunk az Ön sikere! Innovatív rendszereinkkel, kiváló minőségű termékeinkkel, valamint a szokásos profi és pontos kiszolgálással továbbra is azon leszünk, hogy az Ön megbízható partnere legyünk az állványozásban.

Továbbfejlesztett I-Korlát a Blitz állványrendszerhez

Az új I-Korlát most még rugalmasabb. Ügyfeleinkkel közösen fejlesztettük tovább a már ismert szerkezetet, így az új csatlakoztatási módszernek köszönhetően a jövőben bármilyen irányból össze lehet szerelni. A korábbi termékelőnyök megmaradtak, a könnyített súlyú, egy darabból álló vázszerkezet gyorsan és egyszerűen beszerelhető. A kétsoros, előre beépített oldalvédelem miatt pedig kiemelt biztonságot nyújt az építés és bontás során.

Acél bokaléc

Ipari létesítményekben fontos követelmény a tűzveszély kockázatának minimailzálása. A Layher termékpalettájában  így megtalálhatók az eredetileg fából készült elemek alumíniumból és acélból készült helyettesítői. Az Allround acél bokaléc maximális biztonságot nyújt ipari környezetben is.

Innovációs díjat kapott a FlexBeam

A korábban bemutatott új alumínium FlexBeam rendszerünk nemzetközi viszonylatban is bizonyított! Ez a nagy teherbírású, rendkívül gazdaságos Layher megoldás, francia sikerek után a nagy-britanniai szakmai közönség előtt is megkapta az „Év innovációja” díjat. Büszkék vagyunk a sikereinkre!
Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés