Híreink

Híreink

Sikersztorik és hasznos információk a Layher világából

Többfunkciós állványzat a belvárosi épület rekonstrukciójához

A Budapest szívében elhelyezkedő Adria-palota felújítása látványos szakaszhoz érkezett. Egy olyan komplex állványszerkezet épült, amely munka- és alátámasztó állványként is funkcionál. Egyrészt a homlokzat felújításához, másrészt az épület díszes timpanon részének megtámasztására egy 11 szintes, megerősített Allround állványszerkezetet építettek a kivitelező szakemberek.

#Layher #állvány #többlehetséges #Allround #Adriapalota #felújítás

Épül a Layher harmadik üzeme Eibensbachban

 

A Layher ügyfelei már megszokhatták a kiváló minőségű termékeket és a magas szállítási színvonalat. A Layher állványrendszerek iránti kereslet folyamatos növekedése egy harmadik gyártóüzem kiépítésére késztette a családi tulajdonú vállalatot, amelyhez egy extra  tűzihorganyzó létesítmény is tartozik. A harmadik üzem közvetlenül a vállalat eibensbachi központi gyárának közelében lesz, építése 2021. szeptember 16 -án elindult.

A harmadik gyár a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva épül, a maximális energiahatékonyságot pedig a kiegészítő szigeteléssel ellátott padlólapok, a különleges mennyezet- és falszigetelés, a háromrétegű ablakok és a fotovoltaikus rendszerek biztosítják. Az üzem természetesen az emisszió kibocsátásra vontakozó német törvényeknek megfelelően épül, a szigorú környezetvédelmi előírásokat is betartva.

Függesztett állvány a duzzasztómű felújításához

A Dunakiliti Duzzasztómű felújításához egy Layher Allround elemekből épült függesztett állványzatot építettek a szakemberek. A megfelelő teherelosztás, a rögzítések kialakítása, valamint az építési sorrend kulcsszerepet játszottak az állványzat megvalósítása során.

#Layher #állvány #többlehetséges #függesztettállvány #Allround

Részt vettünk a Tetőépítők Országos Találkozóján

Idén is megrendezésre került a VII. Tetőépítők Országos Találkozója. Fontosnak tartjuk, hogy ilyen eseményeken is részt vegyünk és személyesen találkozzunk a szakmával. Kollégáink bemutatták az érdeklődőknek a megbízható állványainkat, a Keder XL védőtetőt, valamint azokat a speciális Layher megoldásokat, amelyek segítik a biztonságos munkavégzést a tetőn.

Layher Fröccsterasz az Építők Vitorlás Kupáján

Szeretjük a kreativitást, szeretünk alkotni! Idén ismét volt szerencsénk részt venni az Építők Vitorlás Kupája vitorlásversenyen, ahol most egy újszerű installációt sikerült megvalósítani. A Layher Fröccsterasz várta a parton a megfáradt vitorlázókat és fokozta a rendezvény jó hangulatát.

#Layher #állvány #többlehetséges #építőkvitorláskupája #Föccsterasz #pult #bárpult #lépcső #terasz #rendezvény #event #Allround #bármitépíthetsz

Egyedülálló állványmegoldás az Esztergomi Bazilika felújításához

Világszinten is egyedülálló állványmegoldást alkalmaztak hazánk legnagyobb egyházi épületének, az Esztergomi Bazilika felújításánál. Egy 26 méter fesztávú hídszerkezetet építettek a Layher Allround FW és a Bridge rendszerek tökéletes kombinációjával, mely a közel 80 tonna súlyú kupolaállvány stabil tartószerkezete lett. 

Layher védőtető egy templom felújításához

A tetőszerkezet védelme és a zavartalan kivitelezési munkálatok érdekében egy már jól bevált, integrált Layher megoldást alkalmaztak a soroksári templom felújításához. A projekt során különböző Layher termékcsoportokat kiválóan kombinálták. A Layher Blitz homlokzati állvány a 22 méter fesztávú ponyvaborítású Keder XL tető stabil tartóállványzata lett.

Egy budapesti kórház felújítása Layher állványokkal

Elkezdődött a budapesti Kútvölgyi Kórház toronyépület homlokzatának teljes korszerűsítése. A projekt során 34 méter magas munkaállványt építettek Layher Blitz elemekből. Emellett több érdekes állványmegoldás teszi színessé ezt a projektet, amelyet az egyedi helyszíni adottságok hívtak életre. Ilyen például az angolaknáknál kialakított állványzat a rugalmas Allround segítségével, vagy a nagyteherbírású FW rendszer használata a főbejáratnál.

Layher lelátó az 515 éves vár udvarán

A Gyulai Várszínház  korszerűsítése keretében új, modern lelátót építettek az illusztris, korhű környezethez igazodva. A 200 négyzetméter alapterületű nézőtér egyedileg ide lett tervezve és a Layher Allround, valamint az Event rendszer elemeit felhasználva épült, 300 fő befogadására képes. A nézők kényelmét szolgálják az automatán felnyíló Layher box seat-ek, amelyek így nagyobb sorközt biztosítanak a látogatóknak.

Layher Gin bár az Építőipar 2021 konferencián

Ismét felépült a Layher Gin bár az egyik legszínvonalasabb hazai szakmai rendezvényen, Portfolio.hu által szervezett az Építőipar 2021 konferencián. Aktív szakmai részvételünk mellett bemutathattuk, hogy az állványainkból szinte bármi felépíthető. Építőipari és ipari felhasználása mellett a rendezvény szektorban is kiváló alkalmazási lehetőségek valósíthatók meg. Büszkék vagyunk, hogy a különleges installációval hozzájárulhattunk a rendezvény nívójához és a jó hangulathoz. 

Függesztett Layher állvány a kupola restaurálásához

Az Esztergomi Bazilika felújítása során különleges állványmegoldás támogatja a restaurátorok igényeit. Az opeionon keresztül Allround oszlopokon keresztül ereszkedik le a munkaállványt, amely segít, hogy a szakemberek jobban hozzáférjenek a kupola felső részéhez is. Az Allround standard elemei mellett egy FW gerendát alklamaztak a nagyobb teherbírás érdekében.

Layher állványok segítségével újul meg az Operaház

Layher állványok segítik hazánk egyik jelentős műemlékének, a Magyar Állami Operaháznak a megújulását. A belső restaurációs munkákhoz az  Allround  térállványok kiváló szolgálatot nyújtanak. A rugalmas állványrendszerrel kiválóan lekövethetők a bonyolultabb geometriájú felületek, emellett biztonságos és kényelmes munkavégzési lehetőséget biztosítanak a szakemberek számára.

Nem mindennapi állványszerkezet segíti az Esztergomi Bazilika rekonstrukcióját

Világszinten is egyedülálló állványmegoldást alkalmaztak hazánk legnagyobb egyházi épületének, az Esztergomi Bazilika felújításához. A Layher Allround FW és Bridge rendszerek tökéletes kombinációjával egy 80 tonna terhet elbíró tartószerkezetet építettek, mely a kupola rekonstrukciójához szükséges munkaállványzat stabil tartóeleme lesz.

Ipari környezetben, finomítók és vegyi/petrolkémiai üzemek állványozása során gyakori követelmény a tűzveszély kockázatának minimalizálása. Itt a fa állványelemek nem alkalmazhatók gyúlékonyságuk miatt. A Layher ezért termékek széles skáláját kínálja megoldásként, úgy mint járólapok, bokalécek acélból vagy alumíniumból, acél hézagtakarók, nehezen éghető ponyva burkolatok, Protect rendszer.

Sikerprojektünk, a Róheim-villa

A budapesti Róheim-villa rekonstrukciójának megkezdéséig fontos feladat az épület jelenlegi állapotának megóvása az időjárási viszontagságoktól. Erre a speciális igényre született meg az a kreatív Integrált Layher megoldás, amely különböző termékcsoportjaink kombinációjának tökéletes alkalmazásával oldotta meg az ingatlan védelmét.

Az épületet a Blitz és Allround rendszer elemeivel körbeállványozva egy stabil tartószerkezet lett felépítve, amelyre manzárd alakú Keder XL védőtető került. Emellett a rendkívüli szél- és hóterhek miatt az FW rendszer került beépítésre a még nagyobb teherbírás és stabilitás érdekében.

Büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk egy ilyen érdekes és kreatív projektben, köszönjük a bizalmat partnerünknek, a Budai Műemlék Felújító Kft.-nek!

Partnereink visszajelzései fontosak számunkra! Ezért a legújabb fejlesztéseinknek köszönhetően 2020 áprilisától az összes funkció elérhető magyar nyelven a LayPlan tervező szoftverben! Magyar lett a kezelőfelület, illetve ezentúl az elemkatalógus minden eleme rendelkezésre áll magyarul is. Így még gyorsabban és egyszerűbben tudja megtervezni állványzatát! Tudjon meg többet a programról az alábbi gombra kattintva.

75  éves a Layher

A 2020 számunkra egy különleges év. Nem csak a jelenlegi helyzet miatt, hanem azért is, mert ebben az évben ünnepli a vállalatunk a 75. évfordulóját!
Köszönjük Partnereinknek a töretlen bizalmat és a több éves sikeres együttműködést! Azt gondoljuk, hogy együtt sokmindent elértünk, rendkívüli projekteket valósítottunk meg.
A mi célunk az Ön sikere! Innovatív rendszereinkkel, kiváló minőségű termékeinkkel, valamint a szokásos profi és pontos kiszolgálással továbbra is azon leszünk, hogy az Ön megbízható partnere legyünk az állványozásban.

Továbbfejlesztett I-Korlát a Blitz állványrendszerhez

Az új I-Korlát most még rugalmasabb. Ügyfeleinkkel közösen fejlesztettük tovább a már ismert szerkezetet, így az új csatlakoztatási módszernek köszönhetően a jövőben bármilyen irányból össze lehet szerelni. A korábbi termékelőnyök megmaradtak, a könnyített súlyú, egy darabból álló vázszerkezet gyorsan és egyszerűen beszerelhető. A kétsoros, előre beépített oldalvédelem miatt pedig kiemelt biztonságot nyújt az építés és bontás során.

Acél bokaléc

Ipari létesítményekben fontos követelmény a tűzveszély kockázatának minimailzálása. A Layher termékpalettájában  így megtalálhatók az eredetileg fából készült elemek alumíniumból és acélból készült helyettesítői. Az Allround acél bokaléc maximális biztonságot nyújt ipari környezetben is.

Innovációs díjat kapott a FlexBeam

A korábban bemutatott új alumínium FlexBeam rendszerünk nemzetközi viszonylatban is bizonyított! Ez a nagy teherbírású, rendkívül gazdaságos Layher megoldás, francia sikerek után a nagy-britanniai szakmai közönség előtt is megkapta az “Év innovációja” díjat. Büszkék vagyunk a sikereinkre!
Ajánlatkérés