Layher AGS Moduláris állványrendszer

Homlokzati állványozáshoz

A homlokzati állványozás új generációja

 

 

A Layher AGS moduláris állványrendszer egyesíti a homlokzati állványrendszerek előnyeit a moduláris állványzat rugalmas szerelhetőségével.

Az AGS Oszlop teherbírása megfelel a hagyományos Allround LW oszlop által teljesített teherbírási követelményeknek. Az Allround állványrendszerbe való teljes integráltság lehetővé teszi minden tartozék és kiegészítő elem sokoldalú felhasználását.

A könnyű AGS Korlátok szerszám nélkül rögzíthetők a piros biztonsági zárnak köszönhetően, amely segítségével előre kiépíthető a rendszerbe integrált megerősített oldalvédelem. Meghatározott szerelési irány nincs, tetszőlegesen építhető, valamint a védőkorlátok igény szerint bármikor eltávolíthatók.

Minden további elem, mint például az állvány járólapok, a konzolok és az átlós merevítők, az Allround állványrendszer elemkészletéből elérhetők.

AGS - homlokzati állványozás új generációja

Layher AGS Moduláris homlokzati állványrendszer

Az AGS rendszer elemei

AGS oszlop és korlát

Mindössze két fő alapelem

AGS Oszlop

Az AGS Oszlop azonos teherbíró tulajdonságokkal rendelkezik, mint az Allround LW 2.00m Oszlop. A védőkorlát az oszlopon található piros rögzítőfülhöz illeszkedik.

AGS Korlát

Az AGS Korlát innovatív kialakítása lehetővé teszi a korlát alulról történő csatlakoztatását az épülő munkaszint már lezárt korlátcsatlakozójához, és ezzel együtt a hozzá csatlakoztatott soron következő AGS Oszlop felhelyezését.

További AGS rendszerelemek

Az Allround állványrendszer elemei között további kiegészítők is elérhetők az AGS rendszer homlokzati állványként történő felépítéséhez.

  • Az AGS Végzáró korlát használható az állvány szélső mezőjében leesés elleni védelemként, amely szintén felszerelhető az alsó szintről.
  • Az AGS Belső oszlop a még gyorsabb építést szolgálja, kiváltja az Allround Indítóelemet és az 1 méteres oszlopot. Az oszlop 3 db tárcsával rendelkezik, tehát az alsó szinten összeköthető Allround Vízszintes rúddal.
  • Az AGS Korláttartó adapter belső korlátok felhelyezésére használható.

Hatékony logisztika

E

Kevesebb és könnyebb súlyú alkatrészek a jobb szállíthatóság érdekében.

E

A termék kialakításának köszönhetően optimális és helytakarékos az elemek rakodása.

E

Paletták széles választéka áll rendelkezésre az különböző tárolási és szállítási módokhoz.

AZ AGS RENDSZER ELŐNYEI AZ ÖN SZÁMÁRA:
E

Moduláris homlokzati állványrendszer, így nagyobb rugalmasságot eredményez.

E

Könnyű és kompakt elemek a kis szállítási terjedelem érdekében.

E

Gyors összeszerelés és bontás szerszámok használata nélkül.

E

Kollektív védelem az állványzaton végzett munka során.

E

Biztonságos, előre szerelt oldalvédelem addicionális állványelemek nélkül kiépíthető az állványzat külső és belső oldalán is.

E

A védőkorlátok utólagos bővítése és kiegészítése a szerelési sorrendtől függetlenül lehetséges.

AGS állványrendszer hatékony logisztika
A 125-ös állvány kaloda 80 db AGS Oszlop és 333 db AGS Korlát tárolására alkalmas

Egyszerű tervezés és megvalósítás

Gyors tervezés és hatékony megvalósítás

E

Layher anyaglisták segítik a költségtervezést

E

Széleskörű műszaki dokumentáció és a LayPLAN SUITE szofvercsomag segítik az egyszerű tervezést.

E

A Layher SIM (Scaffolding Information Modeling) az állványozási folyamat digitalizációja, a hatékony megvalósítás kulcsa.

E

Gyors és pontos tervezés a rendelkezésre álló digitális eszközök és a Layher mérnökök segítségével.

E

A logisztikai folyamatok optimalizációjának támogatása.

A Layher SIM hozzájárul a projektek hatékony kivitelezéséhez és az ütemterv szerinti, pontos befejezéséhez

AGS Layher SIM
Az állványozási folyamat digitalizációja (tervezés, logisztika megvalósítás) növeli az átláthatóságot minden munkaszakaszban és költségmegtakarítást eredményez a projektek során.

Maximális biztonság

Állványépítés és a munkavégzés során

AGS CSAK AZ ÁLLVÁNYZAT KÜLSŐ OLDALÁN
SZERELÉSI VARIÁCIÓ 1
Maximalis biztonsag Layher-AGS állványrendszer - 1

Első lépés az 1m-es oszlopok összeszerelése a külső oldalon. Helyezze el az első AGS Oszlopot az előzőleg rászerelt végkorlátra. Ezután történik az U-vízszintesek és Allround átlós merevítők elhelyezése. Az Indítóelem és 1m-es oszlop helyett használható AGS kezdőoszlop, vagy 1.16m-es Allround LW oszlop 3 tárcsával (ld. részletrajz).

Maximalis biztonsag Layher-AGS állványrendszer - 3

Illessze a korlátokat a már felszerelt oszlopokra. A csatlakozóelem zárt állapota ellenére a korlát a biztonságos munkaszintről behelyezhető. Ezután lehetséges a következő AGS oszlop csatlakoztatása a korlátokra.

Maximalis biztonsag Layher-AGS állványrendszer - 5

Emelje fel, majd helyezze el az AGS Oszlopot, szerelje be az U-Vízszintest és a járólapot. A teljes állványzat építési folyamata ezzel megegyező, a bontás fordított sorrendben történik.

AGS AZ ÁLLVÁNYZAT KÜLSŐ ÉS BELSŐ OLDALÁN ALKALMAZVA - SZERELÉSI VARIÁCIÓ 2
Maximalis biztonsag Layher-AGS állványrendszer - 2

Az AGS Oszlop lehetővé teszi a korlátok előre szerelését csak a külső, vagy akár mindkét oldalon. Ebben az esetben 1m-es oszloppal kell kezdeni az állvány homlokzat felőli oldalán is, akárcsak a külső oldalon. A további építés a Szerelési variáció 1-nek megfelelően.

AZ AGS RENDSZER SZÉTSZERELÉSE

Az AGS rendszer bontása az összeszereléssel fordított sorrendben történik. Fix bontási irány nincs, ami maximális rugalmasságot jelent a helyszínen.

SAROKMEGOLDÁS
Maximalis biztonsag Layher-AGS állványrendszer - 4

Az AGS Védőkorlát adapter segítségével a belső és külső sarkok kiépíthetők rendszerbe integrált kétsoros oldalvédelemmel. Annak érdekében, hogy a rövidebb járólapoknál is zárt és biztonságos munkaterületet alakítsanak ki, teleszkópos AGS Korlátok állnak rendelkezésre.

AZ AGS ALKALMAZÁSA TEREPEN
Maximalis biztonsag Layher-AGS állványrendszer - 6

Mivel az AGS rendszer teljes mértékben integrálva van az Allround rendszerbe, így egyenetlen talajon is könnyen és gyorsan alkalmazható az Allround alapelemeinek köszönhetően.

Sokoldalú felhasználás

Kiegészítők széles tárházának köszönhetően

PLATFORM LÉPCSŐ AZ ÁLLVÁNYZATON KÍVÜL
AGS állvány 1

Az AGS rendszerrel állványzaton kívüli platform lépcsőtornyok is építhetők, megerősített oldalvédelemmel. A lépcsőtornyok építésénél az érvényben lévő szabványoknak meg kell felelni.

RUGALMASAN ÁLLÍTHATÓ ÁLLVÁNYSZÉLESSÉG
AGS állvány 3

Amennyiben nagyobb munkaterület kiépítése szükséges a biztonságos munkavégzéshez, az állványzat szélessége 3.07 méterig bővíthető U- vagy O-Riegelek segítségével.

TOVÁBBI KIEGÉSZÍTŐ ELEMEK
AGS állvány 2
Allround konzolok
AGS állvány 4
AGS Ereszkonzol

Az Allround állványrendszer kiterjedt elemkészletének köszönhetően, kiegészítő alkatrészek és tartozékok széles választéka áll rendelkezésre. Ilyenek például a konzolok, melyek ékes csatlakozással kívülről és belülről is könnyen csatlakoztathatók az állványzathoz. Továbbá rácsos tartók, valamint nagyobb fesztávú áthidalásokra és nagyteherbírásra kifejlesztett kiegészítő elemek is megtalálhatók a portfólióban, úgy mint az Allround FW rendszer. Emellett a Layher védőtetők is teljesen kombinálhatók az AGS rendszerrel.

LAYHER JÁRÓLAPOK A BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉSHEZ

A Layhernél minden igényhez, minden felhasználási módhoz és minden terhelési osztályhoz megtalálható a megfelelő járólap, melyek biztonságos munkafelületet és megbízható merevítést biztosítanak az állványzat számára. A Layher járólapok könnyedén becsúsznak a fogadószerkezetek U-profiljába. A 0,61 m széles járólapokon három rögzítőkarom biztosítja a maximális biztonságot. Az egy darabból álló elemek gyorsan és egyszerűen építhetők, ergonómikus kialakításúak, valamint masszívak és alacsony kopásúak, ezért optimális választás mind a szerelés, mind pedig a szállítás szempontjából. Igény esetén a Layher járólapok egyedi jelöléssel is elláthatók.

Biztonságos járólapok AGS állványhoz
Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés