Famentes megoldások a tűzesetek elkerülése érdekében

Ipari üzemek, úgy mint finomítók és vegyi/petrolkémiai üzemek állványozása során gyakori követelmény a tűzveszély kockázatának minimalizálása. Gyúlékonyságuk miatt a fa állványelemek nem alkalmazhatók ilyen környezetben. A Layher ezért termékek széles skáláját kínálja megoldásként: rendszer járólapok acélból vagy alumíniumból, a hozzájuk tartozó acél vagy alumínium bokalécekkel,  hézagtakarások acélból, nehezen éghető ponyva burkolatok, Protect rendszer.

ACÉL JÁRÓLAP

A kiterjedt termékkínálaton belül a tűzálló járólapok legerősebb fajtája az acél járólap. A mező hosszától függően (2.07 m-ig) ez a rendszerjárólap akár a 6. terhelési osztályig használható. Sőt, a 3.07 m hosszú járólap is megfelel a 4. teherosztály követelményeinek. A keresztülzuhanás lehetetlen, ezért védőállványban is kiválóan alkalmazható. A szél által okozott nemkívánatos kiemelkedés ellen az önműködő rugós zárral ellátott kiemelésgátló nyújt védelmet. A Layher acél járólapok 0.32 és 0.19 m szélességekben kaphatók, illetve Lightweight (könnyített) acél járólapok is elérhetők a Layher kínálatában.

Járólap kiemelésgátló és bokaléc nélkül

RÉSTAKARÁS

A különböző hosszúságú és szélességű járólapok teszik lehetővé az eltérő méretű állványmezők járófelületének optimális kialakítását. A munkahelyi adottságok okozta járófelületi rések gyorsan és biztonságosan szüntethetők meg réstakaró lemezekkel, réstakaró vízszintes összekötőkkel, acél pallókkal, teleszkópos réstakarókkal, vagy speciális háromszögletű járólapokkal. Az U-kiváltó riegel segítségével könnyedén lehetséges a mezőhossz rövidítése, így teljesen mellőzve az egyszeri fa megoldásokat.

Rövidebb áttakarások U-kiváltó riegellel, teleszkópos réstakarókkal és háromszögletű járólapokkal.

Acél réstakarók rövid csavarokkal (kék) rögzítve

Acél pallók hosszú csavarokkal (piros) rögzítve

Réstakaró vízszintes összekötő

ACÉL ÉS ALUMÍNIUM BOKALÉCEK

A teljesen tűzveszélymentes állványzat kialakításához elérhetők acél és alumínium bokalécek.

Az Allround ékkel történő rögzítés egyszerű és gyors szerelést tesz lehetővé. A bokalécek minden Layher rendszerméretben elérhetők.

STALU JÁRÓLAP

A Stalu járólap az acél járólap könnyített alternatívája. Az alumínium zártszelvény kis súlya mellett rendkívül nagy merevséggel és teherbírással rendelkezik (akár 4. teherosztály 3.07 m hossz esetén). Az acél járólaphoz hasonlóan, a Stalu járólap is védelmet nyújt keresztülzuhanás ellen, ezért védőállványban is használható. A járófelület zárt és a csúszásmentesség érdekében bordázott. Továbbá az alsó oldalon ergonomikus fogantyúkkal van ellátva, szerkezeti vastagsága pedig tárolás és szállítás szempontjából nagyon kedvező, 54 mm-es rakodási magasságot eredményez. A Stalu járólap elérhető 0.61 m-es rendszer szélességben, továbbá az acél járólapnál megszokott 0.32 m és 0.19 m szélességek is rendelkezésre állnak.

HATÉKONY ELŐKÉSZÍTÉS

A LayPLAN Classic és LayPLAN CAD allványtervező szoftverekkel akár a legösszetettebb állványszerkezet is megtervezhető a legutolsó részletig. Tervezés közben az anyagigény folyamatosan látható, és összevethető a raktárkészlettel a Material Manager segítségével. További információt az állványtervező szoftverünkről Layplan oldalon talál.

Ajánlatkérés