A Layher ’Plant 3’ hivatalosan is megkezdte működését. A nagyrészben automatizált és energiatakarékos Allround állványrendszert gyártó központtal a családi tulajdonban lévő vállalat a jövőben is magas szállítási kapacitást és termékminőséget biztosít ügyfelei számára – ami fontos versenytényező az állványépítésben.

Bővülő gyártási kapacitás

A Layher rendszermegoldásaira vonatkozó magas szintű szállítási készség és magas minőség alapvető követelmény. A családi tulajdonban lévő vállalkozás már évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy egy harmadik gyártóüzemet épít, bővítve ezáltal gyártási kapacitását, és hogy a jövőben is garantálja ügyfelei számára a megszokott minőséget. Az időigényes engedélyeztetési folyamatokat követően 2021 őszén végre megkezdődtek az építési munkálatok. Nemrég pedig hivatalosan is megkezdődött a gyártás a tervezett határidőre. Az új gyár létesítését az Eibensbachban gyártott rendszerek iránti jelentősen megnövekedett kereslet hívta életre.

A Layher egy olyan megbízható partner, aki hosszú távú és következetes beruházási irányelvet követ azzal a céllal, hogy növeljük a gyártási kapacitást és a Layher magas minőségét nagyban automatizált és folyamatosan ellenőrzött gyártással biztosítsuk” – mondta Wolf Christian Behrbohm ügyvezető igazgató. „A ‘Plant 3’ megépítésével megfelelő feltételeket teremtettünk ahhoz, hogy ügyfeleink továbbra is számíthassanak a Layher gyors szállításaira. Ez az egyetlen módja annak, hogy az állványzatépítési projekteket határidőre elkezdhessék és befejezhessék, mely kulcsfontosságú versenyelőnyt jelent az állványépítő vállalatok számára. Célunk, hogy hozzájáruljunk ügyfeleink sikeréhez”- teszi hozzá Behrbohm.

Legújabb technológia és magas energiahatékonyság

Az új, mintegy tizenegy hektár alapterületű üzem egy önálló gyártóegység, amely az építőiparban, az iparban és a rendezvénytechnikában vezető rendszermegoldást kínáló Allround állványrendszer állványelemeinek gyártására és tűzihorganyzására szolgál. Az új gyárban a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák: ez nemcsak a Layhertől megszokott nagyban digitalizált, optimalizált gyártási folyamatot és a legmodernebb automatizálási és tárolási technikákat jelenti, hanem az energiatakarékos működést is. Az új üzem gyártócsarnokai és épületei átfogó épületszigetelési, fotovoltaikus rendszerrel és a gyártási folyamatokból visszanyert hulladékhő felhasználásával is rendelkeznek, megfelelve ezáltal a BEG 40 energiahatékonysági szabványnak.

Fókuszban a fenntartható működés

Számos intézkedés, például a tűzihorganyzó üzem előkezelő területének teljes körű elkülönítése, valamint a létesítmény hatékony szűrő- és újrafeldolgozó berendezésekkel ellátott zárt részei biztosítják azt is, hogy a kibocsátások jóval a jogszabályban előírt határértékek alá csökkenjenek, megelőzve ezzel a levegő-, szennyvíz- és zajkibocsátást. A régió környezeti hatásainak ellensúlyozására a Langer és Layher tulajdonosi családok olyan projektekbe is invesztálnak, amelyek a helyi lakosok számára látható eredménnyel járnak, és rövid időn belül megvalósíthatók. Ezek az intézkedések magukban foglalják számos állatfaj áttelepítését más élőhelyekre, a homlokzatok és tetők zöldítését, valamint a Zaber folyó egy kilométeres szakaszán a folyó természetközeli állapotának visszaállítását: ártéri erdők, rétek, valamint a folyómeder átrendezésével a víz különböző folyási sebességének kialakítása érdekében, valamint megfelelően kialakított folyópartokkal. A cél a kedvező vízi, kétéltű és szárazföldi élőlények élőhelyeinek létrehozása.

A lokáció pozíciójának megerősítése Németországban

A Zabergäu régióban történő kapacitásbővítésről szóló döntés nagyon tudatosan született, és egyértelmű elkötelezettséget jelent a régió iránt. A vállalat ezen a telephelyen nem csak a fejlesztési, gyártási és logisztikai egységek közötti rövid távolságok, hanem a jól képzett, tapasztalt és motivált munkavállalók által nyújtott hozzáadott értéket is élvezheti. Mindez az előny lehetővé teszi, hogy a Layher rugalmasan reagáljon a változó keresletre. A régióhoz erősen kötődő családi vállalkozásként a cég nagy jelentőséget tulajdonít a munkahelyek megőrzésének is a gyárban – és ezzel egyidejűleg a másodlagos és harmadlagos szektor megerősítésének is. A ’Plant 3’ a végső bővítési szakaszban 380 embert foglalkoztat majd.

Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés