Digitális állványtervezés – Layher SIM

Layher SIM

Scaffolding Information Modeling

Az építőiparban, ahogyan az élet minden más területén, rendkívül nagy erőkkel hódít tért a digitalizáció. Az állványozásban is roppantul fontos a profi műszaki tervezés, hiszen a hatékony működés mellett óriási költségcsökkentési lehetőséget rejt magában. A Layher partnerei sikere érdekében, feltette magának a kérdést, hogy hogyan lehet az építőiparban alkalmazott BIM – Building Information Modeling – koncepciót az állványozásra is adaptálni, hiszen a bevált Layher rendszerek lehetővé teszik a gyors és biztonságos munkavégzést, azonban nem tartoznak a tényleges épületstruktúrához. Ezenkívül az állványok önálló szerkezetként is alkalmazhatók, mint például hidak, lépcsők, lépcsőtornyok. 2019-ben a Bauma szakvásáron a Layher bemutatta a Scaffolding Information Modeling, röviden Layher SIM rendszerét, amely a folyamatok digitalizálásával segít az állványozást még hatékonyabbá tenni.

Layher SIM

Az állványozás jövője – Digitális tervezés az átlátható és hatékony megvalósításért

SIM, az állványozás jövője

A Layher egy 3D modelleken alapuló koncepciót dolgozott ki az állványozási folyamatok digitalizálására, mely lefedi az összes fő tényezőt, ami befolyásolja az állványozást a tervezéstől kezdve, a logisztikán át, a kivitelezésig. A Layher SIM nem csak lehetővé teszi az állványozók számára az állványszerkezetek hatékony megtervezését, összeszerelését és kezelését, hanem a BIM-mel együtt, egymást kiegészítve használható. A SIM részeként az integrált Layher szoftvermegoldás, a LayPLAN SUITE egy rendkívül hatékony eszköz az ügyfelek kezében. A felhasználóbarát LayPLAN CLASSIC segítségével az előre meghatározott állványozási munkák könnyen és gyorsan megtervezhetők. A komplexebb mérnöki tervezést igénylő állványszerkezetekhez pedig a LayPLAN CAD ajánlott.

Helyszíni tervezés és ütemezés

Az állványzat valósághű megjelenítése lehetővé teszi a munka összehangolását más szakágakkal. Az átláthatóság minden munkafolyamatnál a költségek csökkenését, valamint a biztonság és a jövedelmezőség növekedését eredményezi. Amikor az építőipari vállalkozók együtt dolgoznak a Layher állványokat építő ügyfelekkel, a hatékony építési folyamatoknak köszönhetően nagyfokú tervezési biztonságra, költségellenőrzésre és mindenekelőtt időben befejezett projektekre számíthatnak. A nem megfelelő tervezés miatt bekövetkező késések és többletköltségek már a múlté.

A Layher SIM alkalmazása Magyarországon

A tiszaújvárosi MOL kolonnák beállványozása

LayPLAN SUITE szoftvercsomag

Állványzat építése során az idő és az anyag kulcsfontosságú tényezők. Annak érdekében, hogy mindkettőt a lehető leghatékonyabban ki tudjuk használni, a Layher megalkotta a LayPLAN SUITE integrált szoftvermegoldást. Számos szoftvercsomagot kínálunk a különböző igényekhez igazodva: LayPLAN CLASSIC, LayPLAN CAD.

Hivatalos barátunk, aki információkat nyújt https://filmexxl.org
Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés