Allround állvány

 bild 04_3 b  bild 04_3 d  Bild 06-p1aeeqjp161qb51sqml95rn1pi6

Toljuk az ékfejet
a lyuktárcsához

Rögzítsük a
kapcsolatot

Akár 8 (nehézállvány esetén 7) csatlakozás is kialakítható

Layher Allround állványrendszer


Bild 05_4-p1aeeqjp11sju1hlv1i11usfhijA Layher Allround állványrendszer sikeresen elérte, hogy a modulállvány szinonimájává váljon világszerte.

A Layher Allround állványrendszer sikeresen elérte, hogy a modulállvány szinonimájává váljon világszerte. Köszönhető mindez az egyedi, csavarmentes Allround Kötési Technológiának, valamint annak, hogy ezt a rendszert szinte minden célra fel lehet használni: ipari- és homlokzati állványok, színpadok, lelátók, védő- és nehézállványok, valamint gurulóállványok is építhetők belőle.

Allround állványrendszerAz Allround állványrendszer európai színvonalú megoldást kínál az építőipari és az ipari alkalmazások terén. A Layher tartozékok széles választékát kínálja, ezáltal is teljes körű szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek.

A könnyű felépítését annak köszönheti, az összeszereléséhez csak egy kalapácsra van szükség. A rendszer a biztonságos építés szempontjából is kiváló választás, amit üzembiztos rögzítés és a minőségi alapanyagok segítenek elő. Az Allround állványrendszer minden speciális épület kialakításnak, terhelhetőségnek és biztonsági előírásnak megfelel, mivel erre a termékre kiemelten igaz, hogy Több lehetséges!

Layher Allround TG 60 nehézállvány

Az Allround TG 60 egy nagyon gyors, egyszerű és rugalmas felépítésű nehézállvány. Az Allround TG 60 nehézállványok oszloponként 6 tonna terhet képesek levezetni. A nehézállvány az MSZ EN 12812 szabványnak megfelel. A TG 60 lényege a keretekben rejlik, melyek beépített lyuktárcsákkal rendelkeznek. Minden keret szimmetrikus tervezésű, ezért az építésnél nem kell az elemek irányával foglalkozni. A különböző hosszúságú vízszintes rudak megválasztásával (1.09 m-től 3.07 m-ig) könnyedén variálhatjuk a tornyok alaprajzi méretét, ehhez mindössze a megfelelő hosszúságú átlós merevítőket kell társítani. A rendszer variálhatóságának köszönhetően a legkedvezőbb anyagfelhasználással vezethetők le nagy terhek a talajra. A TG 60 nehézállvány fektetve a talajon és állítva is összeszerelhető. Előbbi esetben toronydaruval, utóbbiban a könnyedén fel- és leszerelhető kerekekkel gyorsan áthelyezhető a kívánt helyre. Az Allround nehézállványhoz rendelkezésre állnak menetes fej- és lábelemek is.

Allround STAR keretek

Az új STAR keretes állvány segítségével a Layher-nek sikerült azokat az előnyöket, amelyekkel eddig a Blitz állvány rendelkezett, az Allround-rendszerre átvinni: csekély súly, alacsony beszerzési költségek és nagyobb szerelési teljesítmény! Az Allround állványrendszer nagyobb rugalmassága a bonyolult geometriai adottságokhoz való illeszkedéshez teljesen megmarad. Így az Allround elemekkel készült állvány sokkal gyorsabban építhető fel és bontható le, így nem szükséges új, önálló állványrendszert venni. A STAR keretes állvány minden Allround termékkel kompatibilis, ezáltal az új keretek megvásárlása rendkívül kibővíti az Allround állvány alkalmazási lehetőségeit. A nagyobb felépítési és bontási teljesítményhez az elemek kis súly mellett az is hozzájárul, hogy kevesebb elemet kell használni. Ezért az új STAR kerettel az Allround állvány különösen gazdaságosan építhető fel.

 • Csak két kiegészítő főelem szükséges.
 • Beruházási haszon 14 %, Súlymegtakarítás 42 %
 • Nagyobb szerelési teljesítmény, korlát szerelési szerszámok nélkül.
 • Kompatibilis az AR-elemekkel, védőrendszerrel és tartozékokkal.

 

Allround Bridge

Mindössze néhány komponenssel kiegészítve a bevált Allround rendszer teherbírása annyira megnövelhető, hogy vele például nagy fesztávolságú gyaloghidak vagy nagy terhelésekhez való alátámasztó-szerkezetek is kialakíthatók. Az Allround Bridge rendszer elemei a megszokott 2.07 m-es és 2.57 m-es Layher méretekben állnak rendelkezésre, az egyedi ékfejeknek köszönhetően teljesen kompatibilisek a Layher Allround rendszerrel. A Bridge rendszer elemeinek csatlakoztatása egyszerű csapos módszerrel történik, ami gyors és könnyű szerelést tesz lehetővé. Állványzat, emelvény vagy tetőszerkezet támaszaként való használat esetén az Allround Bridge rendszer a felül beépített Allround oszlopok használatával csatlakozik a felette levő szerkezethez. Az oldalakra hegesztett ékfejek segítségével akár függesztett állványszerkezetek is csatlakoztathatók, vagy több Bridge rendszer kapcsolható össze a teherbírás növelése céljából. Gyaloghíd építésekor az Allround Bridge rendszer az oszlopok oldalán levő ékfejek használatával csatlakozik az Allround oszlopokhoz. Az alkalmazástól függően színpad járólap, vagy acél padlózat is használható. A híd Layher Protect kazettákkal beburkolható és be is fedhető.

Lépcsők az Allround rendszerben

Biztonságos, fáradságmentes lépcsőjárás anyag – szállítással is – a munkaterület korlátozása nélkül.  A Layher lépcsővel 1 ugyancsak egyszerűen lehet felépíteni egy négyoszlopos lépcsőtornyot akár az állványba építve, akár önálló feljáróként – az épülethez rögzítve. A rendszerrel egymással szemben vagy azonosan futó karok egyaránt kialakíthatók. Ilyen kialakítással az állványon folyó munkavégzést semmi sem zavarja. Megengedett teherbírás: 2.0 kN/m² A különböző szélességű lépcsőtornyok (1.09 m, 1.57 m, 2.07 m) kialakítását a különálló lépcsőtartók és acél járólapok teszik lehetővé. Így az egyes elem súlya és terjedelme kisebb, és több esetben Layher Allround rendszerelem használható fel. Az 500 és 750 lépcsőtorony 16 oszlopos alapja nagy teherbírású ideiglenes, valamint állandó lépcsőtorony kialakításokat is lehetővé tesz. Az 500-as lépcsőtorony gyermekek részére biztonságos korlátokkal van ellátva, így nyilvános területen, pl. építkezés alatti utcai felüljárókhoz, nyilvános épületek lépcsőjeként építkezés alatt vagy menekülőlépcsőként előnyösen használható. A gyermekvédelemmel ellátott lépcsőtorony 750 túlnyomórészt rendezvényeken kerül alkalmazásra. Jellemzői a nagy teherbírás, és a kis lépcsőmeredekség.

Kéder tető védőtető

Kéder tető

A Layher Kéder tető könnyű alumínium elemekből épül fel, ezért az összeszereléséhez nincs szükség darura, így még egyszerűbben épthető. A kéder tető előnyei:

 • Könnyű, gyorsan felépíthető időjárás elleni védelmi rendszer kicsi és közepes fesztávra. 18 méterig daru használata nélkül!
 • Minden állványrendszerrel kompatibilis, magas minőség és dekoratív külső.
 • Alumínium elemek és PVC fólia.
 • Egy rendszer, két verzió: alkalmazható nyeregetetőként, vagy félnyeregtetőként is.

Kéder Tető XL

Rendkívül gazdaságos megoldás a használata, akár 40 m-es fesztávig alkalmazható és szinte minden időjárási körülménynek ellenáll. A Kéder tető XL alapját a lightweight technológiával készült rácsos gerendák adják, melyeket Kéder sínekkel egészítenek ki. A Kéder tető XL-nek rengeteg alkalmazási területe van, a fa tetők javításától elkezdve a rendezvények biztosításán át egészen az autópályák felújítási munkálataival bezárólag. Természetesen bármilyen építkezés alatt tökéletes biztonságot nyújt a szeszélyes időjárás ellen, a gyalogosokat és a építőket is védi a külső hatásoktól, ráadásul zavartalan működést biztosít. A Kéder tető XL előnyei a használója számára:

 • A tető akár 40 m-es fesztávig alkalmazható.
 • Magas hóteherbírás (kb. 1kN/m²), közepes fesztáv esetén.
 • Gyorsabb és egyszerűbb módon illeszthetőek hozzá a Kéder ponyvák.
 • Az összes Layher rendszerrel kompatibilis.
 • Anyag- és teherbírási táblázatok könnyítik meg a tervezést.
 • Többféle tető is kialakítható belőle.

Protect rendszer

A Protect rendszer egy tökéletes zaj-, por-, és időjárásvédő rendszer, mely gyorsan építhető és nem utolsó sorban esztétikus is. Nem csak az időjárási körülményektől védi meg a munkásokat, hanem csökkenti a külső zajokat is. A Protect rendszer teljességében újrafelhasználható, továbbá kompatibilis az összes Allround és Blitz állvánnyal is, és komplett védelmet nyújt az építkezés ideje alatt. Rendkívül gazdaságos megoldás, ugyanis használatával nincs szükség semmilyen külső védő burkolatra. A Protect rendszer elemeit úgy tervezték, hogy kis számú alkatrészt kelljen felhasználni az építéséhez.

 • Gyors, egyszerű, logikus összeszerelés.
 • A kazetta elemek nagy része por- és vízálló.
 • Elérhető belőle fényáteresztő kazetta is, mellyel természetes fényben mehetnek végbe a munkálatok.

CET – Budapest – 2010

Budapest Allround állványrendszer

Layher Lightweight filozófia – Erősebb és Könnyebb

Az állványozás elmúlt 65 évében minden jelentősebb innováció mögött a Layher változtatni akarása állt. A Layher Blitz állvány forradalmasította a teljes iparágat; az 1974-ben debütáló Allround rendszer egy teljesen új moduláris megoldást tett lehetővé, mely viharként érte a piacokat és félresöpörte a hagyományos állványozási technológiákat. Most elérkezett az idő az állványépítés új dimenziójának: íme a Layher Lightweight.

A mi küldetésünk mindig is az ügyfelek terheinek enyhítése volt, amelyet ez esetben szó szerint vettünk. Az acél beszállítókkal szorosan együttműködve a Layher mérnökei sikeresen fejlesztettek ki egy nagy olyan teherbírású acélt, amellyel nagymértékben csökkentik az elemek súlyát. A vékonyabb falvastagság és a kisebb súly ellenére ezek az új Layher elemek nagyobb teherbírással rendelkeznek, mint az Allround rendszer korábbi elemei. Az új ékfejes kapcsolat jobb erőátadást, ezáltal nagyobb teherbírást is biztosít, az innovatív AutoLock funkció pedig gyorsabb és biztonságosabb építést tesz lehetővé. De mindenekelőtt: a Lightweight elemek minden Layher rendszerrel kompatibilisek, tehát a korábbi Layher elemek továbbra is használhatók.

Befektetés a jövőbe

A Layher filozófiája: Több lehetséges. A Lightweight technológia kihangsúlyozza úttörő szerepünket, hiszen általa egy új mérföldkőhöz értünk. A Lightweight többéves kutatási és fejlesztési projekt eredménye, melynek célja, hogy az állványozást könnyebbé, biztonságosabbá és mindenekelőtt költséghatékonyabbá tegyük Ügyfeleink számára.

A moduláris Layher Lightweight termékek forradalmasítják a kihívást jelentő állványzatok építését és bontását. A nagy teherbírású acél csökkentett falvastagsággal, jelentős súlycsökkentést hoz nagyobb teherbírás mellett. Az eredmény: könnyebb elemek, egyszerűbb és gyorsabb szerelés, valamint alacsonyabb szállítási költségek. A hatékonyabb építési és a kisebb szállítási költségeknek köszönhetően a Layher Lightweight elemekbe befektetni kevesebb mint egy év alatt megtérül. ²

Járólapok

A Layher járólapok – amelyek egyidejűleg járófelületet és merevítést is adnak – alkalmasak a legkülönbözőbb terhelések elbírására, valamint rendkívül széles modulméretekkel rendelkeznek 0.73 m-től 4.14 m-ig.

Acél járólap

Az acél járólap tartós és stabil munkafelületet biztosít a horganyzott acélnak és a perforált csúszásmentes felületnek köszönhetően.

 • Az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • 0.73 és 4.14 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége 0.19 m és 0.32 m. A járólapok végén található kampókkal könnyen a csövekre illeszthetjük.
 • Allround állványrendszerrel és Layher Blitz elemekkel kombinálható.

Lightweight Acél járólap

A jól ismert Layher acél járólap könnyített verziója, amely a megszokott teherbíró képesség mellett akár 10%-os súlymegtakarítást eredményez. Mindez növeli a hatékonyságot a szállítás és építés során, ezáltal jövedelmező és hosszútávon értéktartó.

 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban és 0.32 méter szélességben elérhető.
 • Az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • Használata során kiemelt biztonságot nyújt, köszönhetően a keresztmerevítők optimális elhelyezkedésének.
 • Ergonomikus és stabil fogást biztosít, valamint lehetővé teszi a rögzítőcsavarok használatát.
 • Tökéletesen kombinálható az előző generációs járólapokkal, mind a tárolás, mind pedig a szállítás során.

Alu járólap

Tartós alumínium járólap szegecselt pillérfejjel.

 • Az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége 0.19 m, 0.32 m és 0.61 m.
 • Allround állványrendszerrel és Layher Blitz elemekkel kombinálható.

„Robust” - Alu/Fa járólap

A „Robust” járólap kombinálja a fát és az alumíniumot. A súlya és a kialakítása miatt a leggyorsabban építhető járólap.

 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége 0.32 m és 0.61 m.
 • A 0.32 m szélességű járólap az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • Gyors összeszerelés az egyrészes járólapnak köszönhetően.
 • Allround állványrendszerrel és Layher Blitz elemekkel kombinálható.

Acél hézagtakarók

Az acél hézagtakarókat az Allround állványrendszereknél és a Layher Blitz állványoknál használják különböző rések elfedésére. Legfeljebb 13 cm hézagszélességnél használható.

U-hézagtakaró járólapok a résekre Ha különböző hosszúságú munkafelületek között rések jelennek meg, az U-hézagtakaró járólapok tökéletes megoldást biztosíthatnak ezek elfedésére. Remekül összekötik az U-állvány járólapjait és az U-konzolokat. Teleszkópos hézagtakaró lemez A szabvány előírja, hogy a járólapok között nem lehet 25 mm-nél nagyobb rés. Ha különböző hosszúságú járólapokat pakolunk egymás mellé, elég nagy a valószínűsége, hogy valahol rés keletkezik. A teleszkópos hézagtakaró lemezek 40 mm-től 255 mm-ig állíthatóak, így az apró réseket is tökéletesen elfedik.

 • Hézagmentes zárt felület.
 • Gyors összeszerelés.
 • Ugyanazok a terhelési osztályok, mint az acél járólapoknál.
 • Nem csúszkálnak a lapok között.
 • Nem szükséges további elem a rések elfedéséhez.

Xtra-N járólap

Üvegszálakkal megerősített, csúszásmentes műanyagból álló, alumínium keretbe foglalt álló járólap, szegecses pillérfejjel.

 • Az állványozási osztály 3. szintjéig használható.
 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége: 0.61 méter (egyrészes járólap).
 • Integrálható Allround és Blitz rendszerbe is.