Széchenyi István Egyetem

Széchényi István Egyetem állványzataBár a győri Széchenyi István Egyetem gyökerei egészen a 18. századig nyúlnak vissza, a legnagyobb magyar nevét csak 1986-ban vette fel. Az 1968-ban, még az egyetem jogelődjének, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola számára épült Jedlik Ányos és a Baross Gábor épületek felújítása több szempontból is kihívás elé állította a kivitelezőket, valamint az állványozásért felelős Állványművek Kft.-t is.

Az épületek például energiatakarékos napkollektorokkal vannak felszerelve, amelyek óvása, kikerülése volt az egyik fő feladat. A minél veszélytelenebb munka érdekében védőrácsokot, valamint tér-, nehéz- és homlokzati állványokat biztosítottunk.

Bár eredetileg 2014 áprilisára kellett volna elkészülni az épületek teljes állványozásával, a megrendelő 2013 szeptemberében előre hozta decemberre a határidőt. Így arra is volt példa, hogy egy időben több mint 7000 négyzetméternyi épületfelületet borított állvány.

További kihívást jelentett, hogy az épület nagy fesztávolságú vasbetonelemekből áll, amelyek miatt nem lehetett egyszerűen letalpalni az állványokat. Így a födémeket födémtámasszal kellett tehermentesíteni, úgy kialakítva, hogy a talpak alatt legyenek a támaszok.

A felgyorsított tempó és az akadályok ellenére is sikeresen megépültek a szükséges állványzatok. A kivitelezésért a West Hungária Bau Kft. és a ZÁÉV Zrt. volt a felelős. A munkálatok körülbelül 8 hónapot vettek igénybe (2013.06.17.-2014.02.06.).

Széchényi István Egyetem állványzata

Ajánlatkérés