Allround állványrendszer

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Layher Allround építőipari és ipari állványrendszer

A sokoldalú és rugalmas térállvány

Miért érdemes a Layher Allround állványrendszert választani?

Egyszerűség, gyorsaság

Különlegessége az egyedi, csavarmentes innovatív Allround Kötési Technológia, azaz az állványzat összeszereléséhez csak egy kalapácsra van szükség. Így az egyszerűség garantált.

Biztonságos

A Allround rendszer a minőségi alapanyagoknak köszönhetően minden terhelhetőségi és biztonsági előírásnak megfelel, így szabályszerű felépítés esetén maximálisan munkabiztos!

Hosszú távon gazdaságos

Az állványrendszer rugalmasan felhasználható és minimális karbantartást igényel. A hosszú élettartam, valamint a minőségi termék biztosítja a befektetés megtérülését és a hosszú távú költséghatékonyságot!

Rugalmasság a tervezés és építés során

Kiválóan kialakítható bármilyen geometriai térbeli alakzat az Allround elemekből, így a tervezés és megvalósítás során a határ a csillagos ég.

Széleskörű felhasználás

Ezt az állványrendszert szinte bármilyen célra fel lehet használni ipari- építőipari környezetben egyaránt. Homlokzati munkákhoz kiválóan alkalmazható, valamint színpadok, lelátók, védő- és nehézállványok, valamint gurulóállványok is építhetők belőle.

Szakértelem

Az Allround rendszer a piacon jelenleg elérhető egyik legmodernebb állványozási módszer, amely bármilyen építési helyzetben alkalmazható. Az állványozók így egy átfogó szakmai tudást sajátíthatnak el, amely még minőségibb és hatékonyabb munkavégzést eredményez.

A sokoldalú megoldás  – Az Allround építőipari és ipari állvány sikere

A Layher a sokoldalú felhasználás érdekében 1974-ben új dimenziókat nyitott meg az állványozásban. Kiváló mérnöki munka eredménye, hogy különféle szögekben akár 8 ponton csatlakoztathatók egyéb elemek az állványzathoz, a szerkezetileg jól átgondolt, egyedi Allround tárcsa segítségével. Ez az ami lehetővé tette hogy az Allround a modulállvány szinonimájává váljon, hiszen ezzel a rendszerrel bármilyen térbeli alakzatot fel lehet építeni.

Az Allround Lightweight építőipari és ipari állvány előnyei

Gyors: Új alapanyag, kisebb falvastagság, új gyártástechnológia, ami csökkentett súlyhoz vezet a teherbírás csökkenése nélkül.

Gazdaságos: Egy oszlop a normál és a függesztett állványokhoz.

Biztonságos: AutoLock funkció

Ergonómikus: A fejmagasság növelése akár 10 cm-el. Kisebb rakodási méret az új erősített tartók esetén.

Integráció: Minden Allround elemmel kompatibilis.

Építőipari és ipari állványozás Layher Allround állványrendszerrel

A Layher AGS moduláris állványrendszer egyesíti a homlokzati állványrendszerek előnyeit a moduláris állványzat rugalmas szerelhetőségével. Csupán két alapelemből áll, segítségével szerszám nélkül előre kiépíthető a biztonságos, rendszerbe integrált oldalvédelem.

 • Moduláris homlokzati állványrendszer, így nagyobb rugalmasságot eredményez.
 • Könnyű és kompakt elemek a kis szállítási terjedelem érdekében.
 • Gyors összeszerelés és bontás szerszámok használata nélkül.
 • Kollektív védelem az állványzaton végzett munka során.
 • Biztonságos, előre szerelt oldalvédelem addicionális állványelemek nélkül kiépíthető az állványzat külső és belső oldalán is.
 • A védőkorlátok utólagos bővítése és kiegészítése a szerelési sorrendtől függetlenül lehetséges.
 • Integrált rendszer része, kompatibilis a Layher Allround elemekkel

Biztonságos, fáradtságmentes lépcsőjárás a munkaterület korlátozása nélkül.  A Layher lépcsőivel egyszerűen lehet felépíteni egy négyoszlopos lépcsőtornyot akár az állványba építve, akár önálló feljáróként az épülethez rögzítve.

 • Egymással szemben vagy azonosan futó karok egyaránt kialakíthatók, így az állványon folyó munkavégzést semmi sem zavarja.
 • Megengedett teherbírás: 2.0 kN/m²
 • A különböző szélességű lépcsőtornyok (1.09 m, 1.57 m, 2.07 m) kialakítását a különálló lépcsőtartók és acél járólapok teszik lehetővé. Az 500-as és 750-es lépcsőtorony 16 oszlopos alapja nagy teherbírású, ideiglenes és állandó lépcsőtorony kialakításokat is lehetővé tesz. Az 500-as lépcsőtorony gyermekek részére is biztonságos korlátokkal van ellátva, így nyilvános területen kiválóan használható (például építkezés alatti utcai felüljárók esetén, nyilvános épületek lépcsőjeként az építkezés alatt vagy menekülőlépcsőként). A 750-es gyermekvédelemmel ellátott lépcsőtornyot túlnyomórészt rendezvényeken alkalmazzák. Jellemzői a nagy teherbírás, és a kis lépcsőmeredekség.

Az Allround TG 60 egy nagyon gyors, egyszerű és rugalmas felépítésű nehézállvány, mely nagy teherbírású, oszloponként 6 tonna terhet képes levezetni. Biztonságos, megfelel az MSZ EN 12812 szabványnak.

 • A TG 60 lényege a keretekben rejlik, melyek beépített lyuktárcsákkal rendelkeznek. Minden keret szimmetrikus tervezésű, ezért az építésnél nem kell az elemek irányával foglalkozni. A különböző hosszúságú vízszintes rudak megválasztásával (1.09 m-től 3.07 m-ig) könnyedén változtathatjuk a tornyok alaprajzi méretét, ehhez mindössze a megfelelő hosszúságú átlós merevítőket kell társítani.
 • A rendszer rugalmasságának köszönhetően a legkedvezőbb anyagfelhasználással vezethetők le nagy terhek a talajra.
 • A TG 60 nehézállvány fektetve a talajon és állítva is összeszerelhető. Előbbi esetben toronydaruval, utóbbiban a könnyedén fel- és leszerelhető kerekekkel gyorsan áthelyezhető a kívánt helyre. A termékhez rendelkezésre állnak menetes fej- és lábelemek is.

Mindössze néhány komponenssel kiegészítve a bevált Allround rendszer teherbírása annyira megnövelhető, hogy vele például nagy fesztávolságú gyaloghidak vagy nagy terhelésekhez való alátámasztó-szerkezetek is kialakíthatók.

 • Az Allround Bridge rendszer elemei a megszokott 2.07 m-es és 2.57 m-es Layher méretekben állnak rendelkezésre,
 • Az egyedi ékfejeknek köszönhetően teljesen kompatibilisek a Layher Allround rendszerrel.
 • Az elemek csatlakoztatása egyszerű, csapos módszerrel történik, ami gyors és könnyű szerelést tesz lehetővé. Állványzat, emelvény vagy tetőszerkezet támaszaként való használat esetén az Allround Bridge rendszer a felül beépített Allround oszlopok használatával csatlakozik a felette levő szerkezethez.
 • Az oldalakra hegesztett ékfejek segítségével akár függesztett állványszerkezetek is csatlakoztathatók, vagy több Bridge rendszer kapcsolható össze a teherbírás növelése céljából.
 • Gyaloghíd építésekor az Allround Bridge rendszer az oszlopok oldalán levő ékfejek használatával csatlakozik az Allround oszlopokhoz. Az alkalmazástól függően színpad járólap, vagy acél padlózat is használható. A híd Layher Protect kazettákkal beburkolható és be is fedhető.

Nagy fesztávú áthidalások, vagy nagy terhek esetén immár rendelkezésre áll az FW rendszer. Mindössze három alapelemből épül fel, mely csapos kapcsolatok segítségével villámgyorsan összeszerelhető. Így még jobb és gazdaságosabb megoldást kínálunk az Allround állványrendszer áthidaló és merevítő alkalmazásásaihoz.

 • Nagy teherbíró képesség a megfelelő magasság és a szerkezet acél anyagának köszönhetően.
 • Könnyű súlya miatt (max. 19 kg) könnyen kezelhető
 • Teljesen illeszkedik az Allround rendszerbe.

Az FW rendszer kiválóan alkalmazató ideiglenes védőtetők kialakításásnál. Emellett számos egyéb helyzetben kínál egyszerű és nagyszerű megoldást, mint például az áthidalásoknál vagy tartószerkezetek biztosításánál.

Ezzel a rendszerrel gazdaságosan és pontos anyagfelhasználással a nagy kiterjedésű síkállványok hatékonyan  összeszerelhetők függesztett és földön álló kivitelben egyaránt.

A termék előnyei:

 • 40 %-kal nagyobb teherbírás, 40 %-kal kisebb magasság és nincs szükség a nyomott rácsrudak merevítésére.
 • Gyorsabb összeszerelés a felső U-profilba közvetlenül behelyezhető járólapoknak köszönhetően.
 • Részletes műszaki dokumentáció.
 • Standard Allround elemekkel bővíthető.

Függesztett állványként történő alkalmazás esetén a rögzítőlemez és a függesztő papucs tartja meg a FlexBeam gerendát. A rögzítőlemez a szerkezethez való csatlakoztatásra szolgál. A függesztő papucs közvetlenül a menetes szár adapterhez rögzíthető.

gerenda hossza a FlexBeam toldó segítségével növelhető. A gerenda tartó adapter pedig lehetővé teszi, hogy a rendszert fa segédtartóval egészítsük ki, így tökéletesen használható íves szakaszokon is.

A nagy szakítószilárdságú, többfunkciós Layher alumínium TwixBeam– amely 200 mm magas és két csavarozott alumínium U-profilból áll – sokféle felhasználási lehetőséget kínál, nagy fesztávú munkaállványokhoz, tartógerendákhoz, függesztett állványokhoz vagy térben kinyúló szerkezetekhez. A különböző geometriákra és felhasználási módokra való alkalmazáshoz további bővítő alkatrészek állnak rendelkezésre.

ELŐNYÖK AZ ÖN SZÁMÁRA:

 • A könnyű súlyú, egyszerűen építhető és a nagy szilárdságú alumínium gerenda különösen hasznos, ha az állványzat felépítési pozíciója csak szűk helyen megközelíthető.
 • Konzolos alkalmazások és merevítő szerkezetek rendszeren belül kiépíthetők.
 • Sokoldalú alkalmazási lehetőség a Belső gerenda és az alumínium FlexBeam kombinációjával.
 • Megtérülő befektetés, hiszen időjárásálló és újra felhasználható.
 • Egyszerű szögbeállítás a forgatható menetes oszlopindítóval.

A Keder tető XL-nek rengeteg alkalmazási területe van, épületek állapotának megóvásától kezdve, a fa tetők javításán é s a rendezvények biztosításán át egészen az autópályák felújítási munkálatainak támogatásáig.

Rendkívül gazdaságos ideiglenes tető  megoldás, akár 40 m-es fesztávig alkalmazható és szinte minden időjárási körülménynek ellenáll. A tető alapját a lightweight technológiával készült rácsos gerendák adják, melyeket Kéder sínekkel egészítenek ki.

Bármilyen építkezés során tökéletes biztonságot nyújt a szeszélyes időjárás ellen, a gyalogosokat és az építőket is védi a külső hatásoktól, valamint zavartalan működést biztosít. A Keder tető XL előnyei a használója számára:

 • A tető akár 40 m-es fesztávig alkalmazható.
 • Magas szél- és hóteherbírás
 • Gyorsan és egyszerűen illeszthetőek hozzá a Kéder ponyvák.
 • Az összes Layher rendszerrel kompatibilis.
 • Anyag- és teherbírási táblázatok könnyítik meg a tervezést.
 • Többféle tető is kialakítható belőle.

A Protect rendszer egy tökéletes zaj-, por-, és időjárásvédő rendszer, mely gyorsan építhető és nem utolsó sorban esztétikus is. Komplett védelmet nyújt az építkezés ideje alatt. A Protect rendszer rendkívül gazdaságos megoldás, ugyanis használatával nincs szükség semmilyen külső védő burkolatra, valamint teljes mértékben újra felhasználható a további munkák során. A Protect rendszer elemeit úgy tervezték, hogy kis számú alkatrészt kelljen felhasználni az építéséhez.

 • Gyors, egyszerű, logikus összeszerelés.
 • A kazetta elemek nagy része por- és vízálló.
 • Elérhető belőle fényáteresztő kazetta is, mellyel természetes fényben mehetnek végbe a munkálatok.
 • Kompatibilis az összes Allround és Blitz állvánnyal

A STAR keretes állvány segítségével a Layhernek sikerült azokat az előnyöket, amelyekkel eddig a Blitz állvány rendelkezett, az Allround-rendszerre is átvinni:

 • csekély súly,
 • alacsony beszerzési költségek és
 • nagyobb szerelési teljesítmény.

Az Allround állványrendszer nagyobb rugalmassága a bonyolult geometriai adottságokhoz való illeszkedéshez teljesen megmarad. Így az Allround elemekkel készült állvány sokkal gyorsabban építhető fel és bontható le, így nem szükséges új, önálló állványrendszert venni. Mindehhez az elemek kis súlya mellett az is hozzájárul, hogy kevesebb elemet kell használni. Ezért az új STAR kerettel az Allround állvány különösen gazdaságosan építhető fel. Előnyei:

 • Csak két kiegészítő főelem szükséges.
 • Beruházási haszon 14 %, Súlymegtakarítás 42 %
 • Nagyobb szerelési teljesítmény, korlát szerelési szerszámok nélkül.
 • Kompatibilis az Allround elemekkel, védőrendszerrel és tartozékokkal.

A Layher AGS moduláris állványrendszer egyesíti a homlokzati állványrendszerek előnyeit a moduláris állványzat rugalmas szerelhetőségével. Csupán két alapelemből áll, segítségével szerszám nélkül előre kiépíthető a biztonságos, rendszerbe integrált oldalvédelem.

 • Moduláris homlokzati állványrendszer, így nagyobb rugalmasságot eredményez.
 • Könnyű és kompakt elemek a kis szállítási terjedelem érdekében.
 • Gyors összeszerelés és bontás szerszámok használata nélkül.
 • Kollektív védelem az állványzaton végzett munka során.
 • Biztonságos, előre szerelt oldalvédelem addicionális állványelemek nélkül kiépíthető az állványzat külső és belső oldalán is.
 • A védőkorlátok utólagos bővítése és kiegészítése a szerelési sorrendtől függetlenül lehetséges.
 • Integrált rendszer része, kompatibilis a Layher Allround elemekkel

Biztonságos, fáradtságmentes lépcsőjárás a munkaterület korlátozása nélkül.  A Layher lépcsőivel egyszerűen lehet felépíteni egy négyoszlopos lépcsőtornyot akár az állványba építve, akár önálló feljáróként az épülethez rögzítve.

 • Egymással szemben vagy azonosan futó karok egyaránt kialakíthatók, így az állványon folyó munkavégzést semmi sem zavarja.
 • Megengedett teherbírás: 2.0 kN/m²
 • különböző szélességű lépcsőtornyok (1.09 m, 1.57 m, 2.07 m) kialakítását a különálló lépcsőtartók és acél járólapok teszik lehetővé. Az 500-as és 750-es lépcsőtorony 16 oszlopos alapja nagy teherbírású, ideiglenes és állandó lépcsőtorony kialakításokat is lehetővé tesz. Az 500-as lépcsőtorony gyermekek részére is biztonságos korlátokkal van ellátva, így nyilvános területen kiválóan használható (például építkezés alatti utcai felüljárók esetén, nyilvános épületek lépcsőjeként az építkezés alatt vagy menekülőlépcsőként). A 750-es gyermekvédelemmel ellátott lépcsőtornyot túlnyomórészt rendezvényeken alkalmazzák. Jellemzői a nagy teherbírás, és a kis lépcsőmeredekség.

Az Allround TG 60 egy nagyon gyors, egyszerű és rugalmas felépítésű nehézállvány, mely nagy teherbírású, oszloponként 6 tonna terhet képes levezetni. Biztonságos, megfelel az MSZ EN 12812 szabványnak.

 • A TG 60 lényege a keretekben rejlik, melyek beépített lyuktárcsákkal rendelkeznek. Minden keret szimmetrikus tervezésű, ezért az építésnél nem kell az elemek irányával foglalkozni. A különböző hosszúságú vízszintes rudak megválasztásával (1.09 m-től 3.07 m-ig) könnyedén változtathatjuk a tornyok alaprajzi méretét, ehhez mindössze a megfelelő hosszúságú átlós merevítőket kell társítani.
 • A rendszer rugalmasságának köszönhetően a legkedvezőbb anyagfelhasználással vezethetők le nagy terhek a talajra.
 • A TG 60 nehézállvány fektetve a talajon és állítva is összeszerelhető. Előbbi esetben toronydaruval, utóbbiban a könnyedén fel- és leszerelhető kerekekkel gyorsan áthelyezhető a kívánt helyre. A termékhez rendelkezésre állnak menetes fej- és lábelemek is.

Mindössze néhány komponenssel kiegészítve a bevált Allround rendszer teherbírása annyira megnövelhető, hogy vele például nagy fesztávolságú gyaloghidak vagy nagy terhelésekhez való alátámasztó-szerkezetek is kialakíthatók.

 • Az Allround Bridge rendszer elemei a megszokott 2.07 m-es és 2.57 m-es Layher méretekben állnak rendelkezésre,
 • Az egyedi ékfejeknek köszönhetően teljesen kompatibilisek a Layher Allround rendszerrel.
 • Az elemek csatlakoztatása egyszerű, csapos módszerrel történik, ami gyors és könnyű szerelést tesz lehetővé. Állványzat, emelvény vagy tetőszerkezet támaszaként való használat esetén az Allround Bridge rendszer a felül beépített Allround oszlopok használatával csatlakozik a felette levő szerkezethez.
 • Az oldalakra hegesztett ékfejek segítségével akár függesztett állványszerkezetek is csatlakoztathatók, vagy több Bridge rendszer kapcsolható össze a teherbírás növelése céljából.
 • Gyaloghíd építésekor az Allround Bridge rendszer az oszlopok oldalán levő ékfejek használatával csatlakozik az Allround oszlopokhoz. Az alkalmazástól függően színpad járólap, vagy acél padlózat is használható. A híd Layher Protect kazettákkal beburkolható és be is fedhető.

Ezzel a rendszerrel gazdaságosan és pontos anyagfelhasználással a nagy kiterjedésű síkállványok hatékonyan összeszerelhetők függesztett és földön álló kivitelben egyaránt.

A termék előnyei:

 • 40 %-kal nagyobb teherbírás, 40 %-kal kisebb magasság és nincs szükség a nyomott rácsrudak merevítésére.
 • Gyorsabb összeszerelés a felső U-profilba közvetlenül behelyezhető járólapoknak köszönhetően.
 • Részletes műszaki dokumentáció.
 • Standard Allround elemekkel bővíthető.

Függesztett állványként történő alkalmazás esetén a rögzítőlemez és a függesztő papucs tartja meg a FlexBeam gerendát. A rögzítőlemez a szerkezethez való csatlakoztatásra szolgál. A függesztő papucs közvetlenül a menetes szár adapterhez rögzíthető.

gerenda hossza a FlexBeam toldó segítségével növelhető. A gerenda tartó adapter pedig lehetővé teszi, hogy a rendszert fa segédtartóval egészítsük ki, így tökéletesen használható íves szakaszokon is.

Mindössze három kiegészítő elem segítségével még jobb és gazdaságosabb megoldást kínálunk az Allround állványrendszer áthidaló és merevítő alkalmazásásaihoz – ez az FW rendszer.

 • Nagy teherbíró képesség a megfelelő magasság és a szerkezet acél anyagának köszönhetően.
 • Könnyű súlya miatt (max. 19 kg) könnyen kezelhető
 • Teljesen illeszkedik az Allround rendszerbe.

Az FW rendszer kiválóan alkalmazató ideiglenes védőtetők kialakításásnál. Emellet számos egyéb helyzetben kínál egyszerű és nagyszerű megoldást, mint például az áthidalásoknál vagy tartószerkezetek biztosításánál.

A Keder tető XL-nek rengeteg alkalmazási területe van, épületek állapotának megóvásától kezdve, a fa tetők javításán é s a rendezvények biztosításán át egészen az autópályák felújítási munkálatainak támogatásáig.

Rendkívül gazdaságos ideiglenes tető  megoldás, akár 40 m-es fesztávig alkalmazható és szinte minden időjárási körülménynek ellenáll. A tető alapját a lightweight technológiával készült rácsos gerendák adják, melyeket Kéder sínekkel egészítenek ki.

Bármilyen építkezés során tökéletes biztonságot nyújt a szeszélyes időjárás ellen, a gyalogosokat és az építőket is védi a külső hatásoktól, valamint zavartalan működést biztosít. A Keder tető XL előnyei a használója számára:

 • A tető akár 40 m-es fesztávig alkalmazható.
 • Magas szél- és hóteherbírás
 • Gyorsan és egyszerűen illeszthetőek hozzá a Kéder ponyvák.
 • Az összes Layher rendszerrel kompatibilis.
 • Anyag- és teherbírási táblázatok könnyítik meg a tervezést.
 • Többféle tető is kialakítható belőle.

A Protect rendszer egy tökéletes zaj-, por-, és időjárásvédő rendszer, mely gyorsan építhető és nem utolsó sorban esztétikus is. Komplett védelmet nyújt az építkezés ideje alatt. A Protect rendszer rendkívül gazdaságos megoldás, ugyanis használatával nincs szükség semmilyen külső védő burkolatra, valamint teljes mértékben újra felhasználható a további munkák során. A Protect rendszer elemeit úgy tervezték, hogy kis számú alkatrészt kelljen felhasználni az építéséhez.

 • Gyors, egyszerű, logikus összeszerelés.
 • A kazetta elemek nagy része por- és vízálló.
 • Elérhető belőle fényáteresztő kazetta is, mellyel természetes fényben mehetnek végbe a munkálatok.
 • Kompatibilis az összes Allround és Blitz állvánnyal

A STAR keretes állvány segítségével a Layhernek sikerült azokat az előnyöket, amelyekkel eddig a Blitz állvány rendelkezett, az Allround-rendszerre is átvinni:

 • csekély súly,
 • alacsony beszerzési költségek és
 • nagyobb szerelési teljesítmény.

Az Allround állványrendszer nagyobb rugalmassága a bonyolult geometriai adottságokhoz való illeszkedéshez teljesen megmarad. Így az Allround elemekkel készült állvány sokkal gyorsabban építhető fel és bontható le, így nem szükséges új, önálló állványrendszert venni. Mindehhez az elemek kis súlya mellett az is hozzájárul, hogy kevesebb elemet kell használni. Ezért az új STAR kerettel az Allround állvány különösen gazdaságosan építhető fel. Előnyei:

 • Csak két kiegészítő főelem szükséges.
 • Beruházási haszon 14 %, Súlymegtakarítás 42 %
 • Nagyobb szerelési teljesítmény, korlát szerelési szerszámok nélkül.
 • Kompatibilis az Allround elemekkel, védőrendszerrel és tartozékokkal.

Járólapok az Allround építőipari és ipari állványrendszerhez

A „Robust” járólap kombinálja a fát és az alumíniumot.

 • A súlya és a kialakítása miatt a leggyorsabban építhető járólap.
 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége 0.32 m és 0.61 m.
 • A 0.32 m szélességű járólap az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • Gyors összeszerelés az egyrészes járólapnak köszönhetően.
 • Standard Allround és Blitz elemekkel kombinálható.

Az acél járólap tartós és stabil munkafelületet biztosít a horganyzott acélnak és a perforált csúszásmentes felületnek köszönhetően.

 • Az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • 0.73 és 4.14 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége 0.19 m és 0.32 m A járólapok végén található kampókkal könnyen a csövekre illeszthetjük.
 • Standard Allround és Blitz elemekkel kombinálható.

https://youtu.be/J0Coee-9lm0

A jól ismert Layher acél járólap könnyített verziója, amely a megszokott teherbíró képesség mellett akár 10%-os súlymegtakarítást eredményez.

 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban és 0.32 m szélességben elérhető.
 • Az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • Ergonomikus és stabil fogást biztosít, valamint lehetővé teszi a rögzítőcsavarok használatát.
 • Kombinálható az előző generációs járólapokkal.

Extrém könnyű alumínium járólap szegecselt acél rögzítőkarmokkal.

 • Az állványozási osztály 6. szintjéig használható (járólap hosszától függően).
 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége 0.19 m, 0.32 m és 0.61 m.
 • Standard Allround és Blitz elemekkel kombinálható.

Üvegszálakkal megerősített, csúszásmentes műanyagból álló, alumínium keretbe foglalt álló járólap, szegecses pillérfejjel.

 • Az állványozási osztály 3. szintjéig használható.
 • 0.73 és 3.07 méter közötti hosszúságban kapható.
 • Elérhető szélessége: 0.61 méter (egyrészes járólap.
 • Integrálható Allround és Blitz rendszerbe is.

Az acél hézagtakarókat az Allround állványrendszereknél és a Blitz állványrendszererknél használják különböző rések elfedésére. Legfeljebb 13 cm hézagszélességnél használható.

U-hézagtakaró járólapok a résekre
Ha különböző hosszúságú munkafelületek között rések jelennek meg, az U-hézagtakaró járólapok tökéletes megoldást biztosíthatnak ezek elfedésére. Remekül összekötik az U-állvány járólapjait és az U-konzolokat.

Teleszkópos hézagtakaró lemez
A szabvány előírja, hogy a járólapok között nem lehet 25 mm-nél nagyobb rés. Ha különböző hosszúságú járólapokat pakolunk egymás mellé, nagy a valószínűsége, hogy valahol rés keletkezik. A teleszkópos hézagtakaró lemezek 40 mm-től 255 mm-ig állíthatóak, így az apró réseket is tökéletesen elfedik.

 • Hézagmentes zárt felület.
 • Gyors összeszerelés.
 • Ugyanazok a terhelési osztályok, mint az acél járólapoknál.
 • Nem csúszkálnak a lapok között.
 • Nem szükséges további elem a rések elfedéséhez.

Térállvány építés és építőipari állványozás támogatása

Layplan Classic és Layplan Cad

Állványzat építése során az idő és az anyag kulcsfontosságú tényezők. Annak érdekében, hogy mindkettőt a lehető leghatékonyabban ki tudjuk használni, a Layher megalkotta a LayPLAN SUITE integrált szoftvermegoldást. Számos szoftvercsomagot kínálunk a különböző igényekhez igazodva: LayPLAN CLASSIC, LayPLAN CAD.

Térállvány vásárlás

E

Felújítást, új építésű projektet, esetleg nagyobb építőipari- vagy ipari beruházást tervez?

E

Építőipari állvány, térállvány vásárláson vagy bérlésen gondolkodik?

Műszaki vagy értékesítési kérdése van?

Fa Kálmán

Értékesítési vezető
+36202172753
kalman.fa@layher.hu

Tóth Roland

Értékesítő – Kelet-Magyarország
+3630 346 8395
roland.toth@layher.hu

Kővári Miklós

Értékesítő – Budapest, Nyugat-Magyarország
+3630 242 4441
miklos.kovari@layher.hu

Kollégáink bármikor rendelkezésére állnak!

Layher állvány

A Layher Allround állványrendszernek többféle moduláris kiegészítő használatával rendkívül sokféle alkalmazási módja van az egyedi építési helyzettől függően, például lépcső, védőtető, protect rendszer, ki- és nagy fesztávú áthidalások (Bridge rendszer) vagy nagy teherbírást segítő kiegészítők (Allround TG 60 nehézállvány).

Építőipari és ipari környezetben is kiválóan alkalmazható homlokzati- és térállványként, emellett szabadon álló szerkezetek is könnyen és gyorsan építhetők belőle:

E

Lépcsőtornyok

E

Hidak

E

Vasszerelő állványok

E

Guruló állványok

E

Mobil színpadok

Az Allround állványrendszer elemei elérhetők könnyített (Lightweight) acél és alumínium verziókban, illetve a nagyobb teherbírás érdekében számos speciális rendszerkiegészítővel (Allround TG 60 nehézállvány) is felépíthetők.

Az egyszerűbb és komplexebb állványépítési feladatokra egyedi megoldások szükségesek az adott építési helyzet függvényében. Erre a legjobb megoldás a Layher Allround állványrendszer, hiszen ezzel bármi felépíthető, a határ a csillagos ég. Az állványrendszer precíz előre tervezésével jelentős többletköltségek takaríthatók meg, így jóval hatékonyabban tud állványozni. Ezért minden egyes építési helyzetre egyedi árajánlatot készítünk.

Teljes név(Kötelező)
Ajánlatkérés